Det sagde bare smask: Derfor fortsætter hun med hjelm

Sandra Tofts VM sluttede, da Cristina Neagu plaffede hende i sænk i Herning - fredag aften møder keeperen igen den rumænske tordenskytte, som hun er liiidt sur på

Sandra Toft spiller nu fast med hjelm - i aften står hun over for bødlen i den vigtige OL-kamp (Foto: Jens Dresling)
Sandra Toft spiller nu fast med hjelm - i aften står hun over for bødlen i den vigtige OL-kamp (Foto: Jens Dresling)

VM sluttede i bogstaveligste forstand med et brag for Sandra Toft. Da Cristina Neagu i kvartfinalen ved rumænsk 24-23 føring ramte målvogteren med et skud direkte i ansigtet, var hjemmebane-festen i Herning slut for målvogteren fra Larvik.

Nu mødes de igen. 15-måls skytten (!) fra den kamp - og Sandra Toft, der umiddelbart efter kom til hægterne.

Men efterfølgende måtte hun ligge stille i et mørkt rum, undgå tv, film og laptop i over en måned, mens hovedpinen langsomt klingede af.

Forleden spillede hun første halvleg mod Rusland i Næstved og blev bagefter kåret til kampens spiller.

- Jeg er jo ikke rigtig gået glip af nogle landsholdssamlinger, mens jeg har været væk. Jeg vil mene, jeg er samme sted som inden, jeg fik bolden i hovedet i Herning.

Det forsvinder heldigvis hurtigt - men kommer desværre også let igen næste gang, man bliver ramt, siger Sandra Toft.

- Har du hilst på Cristina Neagu?

- Jeg har ikke set hende endnu og tror heller ikke, jeg tager emnet op.

- Er du sur på hende?

- Naaarj Det kunne jo have været hvem som helst. Det skud gjorde bare lidt ekstra ondt og kostede mig lang tid udenfor. Men hun skød forhåbentlig for at score. I situationen kunne hun åbenbart ikke placere skuddet bedre, og så sad bolden bare lige i smasken på mig.

- Det burde vel ikke ske så tit, som det rent faktisk er tilfældet?

- Nej, og det er i hvert fald noget, der undrer os keepere. Jeg kunne ikke se hende. Jeg mærkede bare, at det sagde smask. Jeg har set situationen efterfølgende, men jeg kan overhovedet ikke huske, det skete, siger Sandra Toft.

- Jeg er jo med resten af kampen, men bagefter Hjemme på hotellet havde jeg det egentlig okay, men senere fik jeg alle symptomer på hjernerystelse. Til sidst foreslog jeg selv, at jeg lige så godt kunne tage hjem. Der var jo ingen grund til, at jeg lå der og kukkelurede.

Klavs Bruun Jørgensen i det rasende hjørne under VM i december - vi håber, han har det sjovere, når lørdagens kamp mod Montenegro er overstået. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Klavs Bruun før braget: - Du kan ikke drille mig

Sandra Toft håber at blive afgørende i aften mod Rumænien (Foto: Jens Dresling)
Sandra Toft håber at blive afgørende i aften mod Rumænien (Foto: Jens Dresling)
 

Det var 16. december, VM sluttede for Sandra Toft - og sådan set også for Danmark.

- Jeg spiller min første kamp efter hjernerystelsen 7. februar. Jeg er siden blevet ramt to gange i ansigtet, men det er småting. Kun lige nogle dage med hovedpine. Jeg har også efterfølgende fået bolden i hovedet, uden der skete noget.

Nu spiller målvogteren med hjelm - hver gang.

- Hvis hun skyder akkurat det samme skud igen, så hjælper den ingenting. Hjelmen beskytter tindingerne og baghovedet. Men hvis jeg skulle blive ramt et sted, hvor hjelmen ville have ydet beskyttelse - og jeg igen får hjernerystelse. Så ville jeg have svært ved at se mig selv i øjnene.

- Tror du, det kan ske igen?

- Problemet er jo, at når man først har fået én, så kommer den næste hurtigere.

Jeg blev også ramt hårdt i marts sidste år, og derfor blev den i december også lidt værre. Jeg spekulerer overhovedet ikke over det, når jeg spiller - men da jeg var på vej tilbage, tænkte jeg meget over det. Du ved Åh nej, hvor slemt bliver det næste gang.

Dødt løb

Nu gælder det billetterne til OL. En begivenhed så stor, at Sandra Toft for en sjælden gangs skyld har svært ved at formulere de rette termer.

- Det kan jeg faktisk ikke sætte ord på. OL er det ultimative - uden tvivl. Før OL i London blev jeg knæskadet i optakten. Jeg var nok ikke kommet med - medmindre der var kommet skader. Men det var jo alligevel en drøm, der brast.

- Nu har jeg chancen igen.

Så er det bare typisk, vi er kommet i så svær en kvalgruppe.

Men that's life, siger hun.

- Til OL er vi ikke bare et håndboldhold - det er hele Danmark, der er med. Alle de bedste sportsudøvere i landet tager af sted som ét stort hold for at skaffe så mange medaljer som muligt til nationen. Jeg tror, det handler om stemningen - og nationalfølelsen.

- Hvordan er jeres chance?

- Jeg vil mene, den er omtrent lige så stor for os som for de to andre. De to hold, der rammer dagen(e) i denne weekend kommer til OL. Marginalerne, der afgør det.

Anne Mette Pedersen i selskab med Trine Østergaard. Den ene er med i weekenden. Den anden er ude. (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Håndbold VM-fløj vraget til OL-kvalifikationen

Sådan så Sandra Toft ud uden hjelm (Foto: Lars Poulsen)
Sådan så Sandra Toft ud uden hjelm (Foto: Lars Poulsen)

Drilleri i Larvik

Lørdag bliver Sandra Toft konfronteret med sin makker fra Larvik.

Alma Hasanic vogter buret for Balkan-folket.

- Vi har drillet hinanden lidt - men forsigtigt. Der er jo en vis risiko for, at én af os tager hjem til Larvik pænt skuffet.

- Man håner ikke i Larvik?

- Nej, så ville livet også være et helvede - med alle de nordmænd! - Nej, det er vi flinke til ikke at gøre. Jeg fik dog lige én på vej til samling, da træneren sendte os af sted og sagde, at nu er der pause, og nogle af os skal spille EM-kvali-fikation, og dem, der ikke er lige så gode som Norge, skal spille OL-kval. Det er den første, jeg har fået deroppe, ha ha.

- Hvad kommer til at afgøre det?

- Orv. Mange ting.

- Målmændene?

- JA, blandt andet. Målmænd og forsvar. Det kunne godt være en meget god indikator. Jeg vil sige forsvaret.

Får vi det op at stå som i anden halvleg forleden mod Rusland, får modstanderne det svært, siger Sandra Toft.

Sådan så det ud, da Sandra Toft blev skudt i sænk ved VM i december (Foto: Lars Poulsen)
Sådan så det ud, da Sandra Toft blev skudt i sænk ved VM i december (Foto: Lars Poulsen)

Kristina Kristiansen har altid plads til tusch til (Foto: Jens Dresling) Håndbold Mulle lover: Altid plads til en ekstra tusch