'Det ser dumt ud, men Qatar er ikke problemet'

Henrik Møllgaard har svært ved at hidse sig op over, at Qatar udnytter alle muligheder – det er reglerne, der er åndsvage

Henrik Mølgaard gør modstand mod en Qatar-spiller, men han er ikke oprørt over, at nationen tæller mange spillere, der er blevet betalt for at stille op for Ørkenstaten. (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Mølgaard gør modstand mod en Qatar-spiller, men han er ikke oprørt over, at nationen tæller mange spillere, der er blevet betalt for at stille op for Ørkenstaten. (Foto: Lars Poulsen)

ROUEN (Ekstra Bladet): Henrik Møllgaard tjente en fornuftig skilling i maj 2014, da den nuværende Paris-spiller i nogle lukrative uger var udlejet af Skjern til Qatar-klubben Lekhwiya Sports Club, hvor en vis Michael Laudrup også havde en tjans i fodboldafdelingen.

 - Jeg kender et par stykker af spillerne, men følger ikke med i håndbolden dernede, siger Henrik Møllgaard.

Hvordan har du det med et Qatar-landshold, der består af ’købte’ spillere?

- Jamen, vi kan jo alle sammen se, at det ser dumt ud, men jeg har virkelig også svært ved at have rigtigt ondt i røven over det, for det er jo reglerne, der er forkerte.

- Dem har de selvfølgelig udnyttet til det maksimale, og de har også forsøgt mere end det – omvendt er der også mange dygtige spillere, der har sagt nej tak. Heldigvis!, fortæller Møllgaard.

Se også: Danmark begravede Qatar

Bl.a. Nikolaj Markussen blev dengang tilbudt en ordentlig skrå for at skifte håndbold-nationalitet, men sagde høfligt nej.

- Det er ekstraordinært, fordi det er så mange spillere, de har flyttet helt bevidst, og de kan jo dræbe håndbolden i landet igen lige så hurtigt, de vil, konstaterer Møllgaard.

Spurgte de nogen sinde dig?

- Nej! Ikke ud over, at det blev nævnt som en joke, da jeg var dernede. Men de kunne jo også se, der var et VM lige rundt om hjørnet, og med tre års karantæne var det ikke aktuelt for nogen parter, siger han.

- Vi har jo set det før, og der er stadig mange dygtige spillere, der skifter fra Hviderusland til Spanien, Serbien, Ungarn og hvad ved jeg, så det er jo ikke fordi, vi ikke har set det før.

- Nu er vi jo bare blevet forargede, fordi de vel reelt første købte sig til at afholde en slutrunde og derefter købte sig til en medalje, som de, efter hvad jeg kunne se, havde fortjent med det hold, de havde samlet, konstaterer danskeren knastørt.

Hvis de næste sommer skulle vinde OL-guld, hvordan vil du så have det med det?

- Jeg har virkelig svært ved at hidse mig op over det. Det eneste, jeg så virkelig håber, er, at alle så kan se, hvor dumme reglerne er. Det ville vel gøre det så tydeligt, at der så også skete noget.

- Jeg håber da, der sidder en masse fornuftige mennesker og lobbyer for, at få ændret det her, fordi den ER helt gal. Der er i hvert fald mange, der er forargede – nu skal der bare ske noget, siger Henrik Møllgaard og tilføjer:

- Jeg ved ikke, om jeg vil sige, vi er en amatørsport, når sådan noget foregår. Men det ligner da, og det skal vi have gjort noget ved. Reglerne er bare dumme!

Se også: Trods dansk sejr: Her er landsholdets helt store problem

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen