DHF freder Klavs Bruun: Ingen straf i 'bøsserøvs-sag'

Klavs Bruun Jørgensen slipper for straf efter, han kaldte Daniel Svensson for 'bøsserøv'

Klavs Bruun Jørgensen slipper for yderligere straf. (Foto: René Schütze)
Klavs Bruun Jørgensen slipper for yderligere straf. (Foto: René Schütze)

Tvis Holstebro-træner Klavs Bruun Jørgensen kan tørre sveden af panden efter, at han onsdag aften kaldte Daniel Svensson for 'din lille bøsse' i den ophedede slutspils-kamp mod Skjern - selv om Svensson selv i første omgang brugte vendingen 'bøsserøv'.

Her blev den kommende damelandstræner så provokeret af Svenssons attitude efter en udvisning, at han valgte at hive det homofobiske skældsord op af posen.

Se også: Homoseksuel træner: Svært at være bøsse på højt niveau

Det var helt uacceptabelt, konstaterede DHF's sportschef Ulrik Wilbek efterfølgende - og så slipper Klavs Bruun i øvrigt for videre tiltale.

Fredag meddeler DHF nemlig, at sagen ikke får yderligere konsekvenser.

Se også: Bøsserøvs-sagen: Disse tre ting gør man bare IKKE

- Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. Division har overvejet, om instansen af egen drift skal åbne en sag mod træner Klavs Bruun Jørgensen i anledning af en udtalelse fremsat over for spiller Daniel Svensson under kampen mellem Team Tvis Holstebro og Skjern Håndbold den 22. april 2015. Udtalelsen er ikke indberettet af hverken dommere, observatør eller modstanderklub og -spiller, hedder det i pressemeddelelsen, hvor det fastslås, at forbundet ikke vil foretage sig yderligere og dermed reelt både frikender Klavs Bruun og signalerer, at det er straffrit at bruge det nedsættende ord.

- Disciplinærinstansen kan tage sager op af egen drift, og efter fast praksis sker det kun i ekstraordinære tilfælde. På det foreliggende grundlag har instansen besluttet, at der ikke skal åbnes en sag af egen drift, slutter DHF.

Torsdag var kulturminister Marianne Jelved (R) mere klar i mælet, da hun udtalte sig til TV2.

- Jeg synes, han er et dårligt eksempel indenfor sportens verden. Det tager jeg selvfølgelig afstand fra. Af en træner må man forlange og forvente, at han godt ved, hvad for en kultur, han er med til at skabe i det her tilfælde indenfor håndboldforbundet. Det, synes jeg, er rigtig trist, sagde sportens minister.

 Se også: Skamfuld Klavs Bruun råbte 'bøsserøv': Værst at skulle fortælle det til mine børn

Se også: Skamfuld Klavs Bruun råbte 'bøsserøv': Værst at skulle fortælle det til mine børn Se også: Bøsserøvs-sagen: Disse tre ting gør man bare IKKE

39 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere