Dinglede mod Tyrkiet: Men Klavs Bruun fik endelig en sejr ...

Danmark skulle bruge 58 minutter på at knække håndbold-stormagten Tyrkiet

En lettet Klavs Bruun Jørgensen jubler over den danske slutspurt. (Foto: AP)
En lettet Klavs Bruun Jørgensen jubler over den danske slutspurt. (Foto: AP)

Så må vi da gå ud fra, at det danske kvindelandshold har fået set det sidste kvarter af DM-finalen anno 1997 mellem Virum-Sorgenfri og Ajax!

For det kan da umuligt have været Tyrkiet, Klavs Bruun Jørgensen har spildt tiden på - eller noget så simpelt som at forsøge at opretholde et bare nogenlunde acceptabelt spændingsniveau.

Når spillerne står afslappede og griner, og Anne Mette Hansen har overskud til skælmsk at nive veninderne midt i mørbraderne under nationalhymnerne, er der vist noget, der tyder på, at spillerne slet, slet ikke var der, hvor de burde være fra start.

Det viste kampen i Rize med al tydelighed fra start. Men hvor man som sagesløs observatør og betragter blot sad og ventede på, at holdet ville tage fat i sig selv og greb om kampen, blev skægget længere og længere.

Faktisk skulle vi helt hen til minuttal 58 (!), da Maria Fisker fra fløj i semi-kontra sendte kuglen ind til dansk 25-23 føring, før man kunne sige, at sejren var hjemme.

Altså ... Sejren over et tyrkisk landshold, som vel målt med normale alen burde befinde sig to-tre divisioner under et godt nok skadesplaget dansk landhold, der godt nok manglede sine to bedste målvogtere - men Cecilie Greve og Mathilde Juncker gjorde det faktisk glimrende.

Det er jo lettere ildevarslende i sig selv ...

Tyrkiet viste sig som en noget større udfordring end ventet. (Foto: AP)
Tyrkiet viste sig som en noget større udfordring end ventet. (Foto: AP)
 

De åbenbart lattermilde danske spillere sled sig til en spinkel 12-11-føring ved pausen, og hjemme i reporterens sofa blev der holdt et kort fagligt møde, hvorefter alle tilstedeværende var enige om, at nu måtte de sgu da tage sig sammen.

Håndbold Omtalt kritik-brev lækket: Spillerne går hårdt til Klavs Bruun

Men Hans Bjerg Pedersens bedstemor kunne vel næste have gjort det bedre…

Tyrkiet har Yeliz Özel. 36-årige veteran, der kan forskellige tricks, men en strateg, danskerne vel havde haft alle muligheder for at forberede sig på. Det så bare ikke helt sådan ud.

Bagud 19-21 med 13 minutter tilbage så det rimeligt ildevarslende ud, men holdet samlede sig dog sammen, Kristina Kristiansen kom ind og gjorde en stor forskel mod et stedse mere krampe-truet tyrkisk landshold, der måtte give slip til sidst.

Men anyway. 23-23 tre minutter før tid ... Det er altså ikke helt godkendt!

Situationen på landsholdet er værre end først antaget, mener Jan Kjeldtoft, Ekstra Bladets håndbold-journalist. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Vi troede, det var slemt: Faktisk var det meget værre!

Tilliden til landsholdstrænerne er intakt, understreger spillertruppen nu i et åbent brev. (Foto: Ole Frederiksen) Håndbold Efter lækket brev: Her er kvindernes utvetydige reaktion

Jan Jensen Voldsomt angreb: Tilliden til Klavs Bruun og Wilbek er væk

Anne Mette Hansen trænger igennem tyrkerens forsvar. (Foto: AP)
Anne Mette Hansen trænger igennem tyrkerens forsvar. (Foto: AP)
 

11 kommentarer
Vis kommentarer