Disciplinærinstans indleder hastesag efter håndboldkonkurs

Disciplinærinstansen under DHF vil hurtigst muligt behandle sag fra TMS Ringsted, der omhandler Århus-konkurs

TMS Ringsted og træner Christian Dalmose håber på en ny chance for overlevelse i Danmarks bedste håndboldrække. (arkivfoto) Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
TMS Ringsted og træner Christian Dalmose håber på en ny chance for overlevelse i Danmarks bedste håndboldrække. (arkivfoto) Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

TMS Ringsted bebudede tirsdag, at man ville nedlægge protest over måden, som Århus Håndbold blev begæret konkurs på og den efterfølgende fusion mellem et nyetableret Aarhus-selskab og Skanderborg Håndbold.

Onsdag ligger sagen på bordet hos Dansk Håndbold Forbunds (DHF) Disciplinærinstans.

Det bekræfter instansens formand, Sigurd Slot Jacobsen.

- Vi har fået den bragt ind via deres advokat. Vi har hurtigt kigget på den, og så igangsætter vi en høring og skynder os så vidt muligt, siger Sigurd Slot Jacobsen.

TMS Ringsted rykkede søndag direkte ned fra herrernes bedste håndboldrække, og først derefter blev Århus Håndbold begæret konkurs.

Var det sket inden sidste spillerunde, var Århus sluttet på sidstepladsen, og Ringsted havde så fået en ny chance for overlevelse i nedrykningsspillet.

Det håber Ringsted stadig på ved at bringe sagen til disciplinærinstansen, og derfor skal sagen behandles hurtigt, da nedrykningsspillet begynder allerede i weekenden.

Sigurd Slot Jacobsen tør endnu ikke sætte tidsramme på sagen.

- Jeg tør ikke sætte en tidsramme på endnu, da det afhænger af, hvor stramme frister vi kan sætte i denne høring, deres muligheder for at svare samt den eventuelle kontrahøring.

- Vi vil forsøge at gennemføre det absolut så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, for vi ved godt, at det potentielt kan have betydning for afviklingen af det, der skal ske nu her, siger formanden.

Ringsted påpeger, at det ikke er lovligt at vente med at oplyse om en fusion, og det mener Ringsted, at der bevis for i sagen med Århus Håndbold og Skanderborg.

- Vi vil have sagens akter helt frem i lyset. Der er flere steder lavet fodfejl i forhold til vores fælles ligareglement, skrev Ringsted på sin hjemmeside tirsdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind