DM-gyserfinale kan få en gentagelse

Sidste år slog FCM Håndbold knebent Team Esbjerg i DM-finalen. Nu mødes holdene igen. Første kamp er søndag

Der er lagt op til endnu en gyserfinale mellem håndboldkvinderne fra FC Midtjylland og Esbjerg søndag. De to mandskaber mødtes også sidste år. (Foto: Polfoto/Astrid Dalum)
Der er lagt op til endnu en gyserfinale mellem håndboldkvinderne fra FC Midtjylland og Esbjerg søndag. De to mandskaber mødtes også sidste år. (Foto: Polfoto/Astrid Dalum)

Sidste år var det spændende. Virkelig spændende. Og det kan det blive igen i år, når FCM Håndbold og Team Esbjerg duellerer over to kampe i DM-finalen for damer.

- Det er to klassemandskaber, der mødes, siger FCM Håndbolds cheftræner, Helle Thomsen, før den første finalekamp søndag i Ikast.

- Man kan ikke tillade sig at falde ud i fem minutter, hvis det andet hold har en god periode. Så slår de bare til. Det viste begge hold i semifinalerne, siger træneren.

Sidste år vandt hendes hold den første DM-finale mod Team Esbjerg med 23-22 på hjemmebane. Det viste sig akkurat at være nok, eftersom returkampen i Esbjerg endte 22-22.

Niklas Landin havde flere afgørende redninger mod Barcelona (Screenshot) Håndbold TV: Landin sender Barcelona ud af Champions League

Dengang talte mange om, at FCM havde en fordel af at være et rutineret finalehold, mens Team Esbjerg stod i holdets første DM-finale.

I år må vestjyderne påtage sig en lille favoritværdighed, mener Helle Thomsen.

- Team Esbjerg vandt grundspillet, de har været stabile hele sæsonen og har spillet god håndbold.

- De har ikke smidt dumme point, som vi har gjort, og de har slået os tre ud af fire gange. Esbjerg må være lidt mere favorit end os. Men det er ikke ensbetydende med, at favoritterne vinder, siger Helle Thomsen.

Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen går ikke så meget op i favoritværdighed.

- Vi havde tre mål for sæsonen; vi ville vinde grundspillet, vi ville kvalificere os til Champions League, og vi ville vinde DM-guld. Nu kan vi sætte flueben ud for de to første ting, og så mangler vi det sidste skridt.

- Hvem der har et lille plus, går jeg ikke så meget op i. Men vi vil være meget, meget skuffede, hvis vi ikke kommer til at stå med guldmedaljen, siger han.

Nikolaj Jacobsen var ikke tilfreds med, at Anders Eggert fik lov at lobbe udligningen i nettet på sidste afslutning (Screenshot) Håndbold TV: Eggert-frækhed får Nikolaj Jacobsen til at rase

Mens Team Esbjerg har præsteret på et stabilt niveau i sæsonen, har det været lidt mere svingende hos FCM, der før sæsonen mistede nøglespillerne Nycke Groot og Line Jørgensen.

- Vi har haft udsving i sæsonen. Vi fik tre nye bagspillere ind i Veronica Kristiansen, Johanna Ahlm og Louise Burgaard, og sådan noget tager tid. Jeg har været rolig nok med det, men det er dejligt at se, at det fungerer nu, siger Helle Thomsen.

Lars Frederiksen glæder sig over, at hans hold i tredjesidste spillerunde af grundspillet formåede at vinde 27-25 ude over FCM.

Den sejr var hovedårsagen til, at Team Esbjerg vandt grundspillet og sikrede sig en plads i Champions League i næste sæson.

- I den kamp hang vi lidt i bremsen, indtil vi kom igen og vandt.

- Jeg tænker, at det bliver på samme måde, så intet er afgjort før de sidste minutter i Blue Water Dokken i Esbjerg, siger han med tanke på returkampen på torsdag.

2 kommentarer
Vis kommentarer