DM-spændingen stiger: Mestrene tabte i Skjern

Pokalvinderne lever fortsat i slutspillet takket været Nikolaj Markussen

Nikolaj Markussen var afgørende for Skjern tirsdag aften. (Polfoto/Aleksandar Djorovic)
Nikolaj Markussen var afgørende for Skjern tirsdag aften. (Polfoto/Aleksandar Djorovic)

Når landstræner Gudmundur Gudmundsson efter planen vil udtage en bruttotrup til de to EM-kampe mod Hviderusland, vil 2,12 meter manden Nikolaj Markussen med al sandsynlighed blive taget til nåde.

Langskytten, der blev vraget til VM i Qatar, er i hvert fald svær at komme uden om.

Denne var igen tirsdag mod KIF Kolding København lige som forleden i EHF Cup-kampen mod Mlesungen manden, der scorede de vigtige mål i 27-26-sejren.

En lige stor helt blev den indskiftede målmand Søren Pedersen, som i sidste sekund reddede en fri Torsten Laen, så Skjern fik lige akkurat hevet den 'livsvigtige' sejr i land, som gør, at pokalvinderne fortsat kan drømme om at komme i en DM-semifinale.

Det kræver dog en sejr i næste uge over lokalrivalkerne fra Tvis Holstebro.

Med otte mål heraf de to sidste var Nikolaj Markussen ret så afgørende for, at sejren ikke gled ud af Skjerns hænder.

Vestjyderne var foran med fire mål ved pausen, hvorefter KIF Kolding København sled sig tilbage i kampen. Gæsterne havde svært ved at score, da svenskeren Kim Andersson havde en aften, hvor skulderen ikke var i orden.

I slutfasen havde Skjern svært ved at holde den store franske stregspiller Cyril Viudes, men pokalmestrene slap med skrækken.

Efter nederlaget er de forsvarende danske mestre, KIF Kolding København, presset, men Tvis Holstebro kan give en hjælpende hånd ved at vinde næste uges lokalopgør mod Skjern.

Flytningen fra byggepladsen i Skjern til den Den runde Hal i Herning gav sæsonrekord med 3250 tilskuere, godt 800 mere end normalt hjemme, hvor der skal brækkes mure ned, så der i næste sæson også kan komme over 3000 tilskuere til håndbold i Skjern.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere