Dobbelt europamester er tæt på landsholdsstop

En måned efter VM: Kasper Søndergaard vil snakke med Gudmundur Gudmundsson, inden han melder ud

Kasper Søndergaard har muligvis spillet sin sidste landskamp for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Søndergaard har muligvis spillet sin sidste landskamp for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)

Den dobbelte Europamester, Kasper Søndergaard er tæt på et farvel til landsholdstrøjen.

Efter mere end 10 år som højre back og 156 kampe og 339 mål er den farlige venstrehåndsskytte tæt på at slutte sine overvejelser for fremtiden.

Der mangler et vigtigt møde med landstræner Gudmundur Gudmundsson, inden der vil komme en udmelding. Ekstra Bladets vurdering er, at pilen peger mod et stop.

Der er næsten tradition for, at der er frafald efter en VM eller EM-slutrunde.  Efter EM i Danmark stoppede således både Thomas Mogensen og Michael V. Knudsen.

Her er sandheden om Søndergaard-balladen

Den 33-årige Skjern-spiller har i flere år været en vigtig spiller og bidraget med mange flotte mål, men sådan blev det ikke for hans vedkommende til VM i Qatar under den nye landstræner, Gudmundur Gudmundsson, som næsten ikke brugte en af sine mest erfarne spillere.

Et VM, hvor Kasper Søndergaards normale supplementet på pladsen Bjerringbro Silkeborgs Mads Christiansen fik et internationalt gennembrud, hvilket afkastede mere spilletid end til andre tidligere slutrunder, fordi Mads Christiansen også kan dække op.

Den manglende spilletid, i alt godt halvanden time i alt i ni VM-kampe, gjorde ham under dagene i verdens rigeste land mere og mere frustreret, fordi han bortset fra den katastrofale VM-debut i 2007 i Tyskland altid har budt ind i de store turneringer med flotte og vigtige mål.

Hvis han f. eks. var blevet skadet i første minut i VM-finalen mod Frankrig  i 2011 i Malmö, ville Danmark måske have vundet osv...

Kasper S må vente på svar

Det hører også med i overvejelserne, at det er ret så tidskrævende og belastende for en lille familie at være håndboldpendler og bo i Århus og spille i det vestjyske, hvilket er ensbetydende med, at de mange 'udenbys' spillere mindst en gang om ugen må overnatte i Skjern. 

- Jeg skal have fat i Gudmundur (Gudmundsson, red), inden jeg træffer mit valg, siger Kasper Søndergaard, der dog lige nu er mere fokuseret på en knæskade, som formentligt vil sende ham udenfor i en periode på grund af en operation.

En skade, som har generet ham siden VM og truer hans deltagelse i de kommende kampe for Skjern i EHF Cup'en, slutspillet og pokalens Final 4 og evt. EM-kvalifikationskampe.

Søndergaard erkender: Det gjorde ondt

Kasper Søndergaard står til at miste de resterende fire kvalifikationskampe til EM i Polen i januar, som spilles henholdsvis i maj mod Hviderusland, ude og hjemme, og i juni mod Litauen, ude og Bosnien, hjemme.

Derefter er der kun planlagt landskampe i november samt en opvarmningsturnering inden afrejsen, så der vil ikke være mange muligheder for at genvinde landstrænerens tillid.

På spring til at overtage pladsen står bl. a. de to VM-reserver, Nikolaj Øris Nielsen, BSV og Kasper Irming, KIF Kolding København, da den ellers næsten naturlige afløser, kæmpetalentet Niclas Kirkeløkke, GOG, er ude med en skulderskade på ubestemt tid.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri