DR-vært i kommentator-ups: 'Kom nu mand, hvad sker der?!'

DR's kommentator vidste ikke, at de var igennem, men glæder sig over, at der kom styr på sagerne

Juulsager er glad for, at de ikke fik sagt værre gloser, end tilfældet var (Foto: Agnete Schilichtkrull © DR)
Juulsager er glad for, at de ikke fik sagt værre gloser, end tilfældet var (Foto: Agnete Schilichtkrull © DR)

- Kan du høre noget?

- Ja, 123, 123

- Kom nu mand! Hvad sker der?!?

Sådan lød det, da DR's faste håndboldkommentator, Jens Jacob Juulsager, forsøgte at komme igennem til de danske håndboldseere under kampen mellem Danmark og Bahrain, som Danmark endte med at vinde med 30-26 efter en dramatisk forestilling.

Kommentatoren vidste slet og ret ikke, at man sagtens kunne høre ham, og lydproblemet udmøntede sig i en særdeles akavet situation for den rutinerede TV-mand.

Hvad skete der egentlig?

- Der en en form for udfald på en fiberlinje, og det registrerer Lars (Krogh Jeppesen, red.), og jeg, fordi vi ikke kunne høre hinanden i headsettet. Jeg ringer derfor ud til vores folk. Vi har en back-up linje, men vi kan ikke høre hinanden, så vi ved ikke, at vi er på. Heldigvis fik vi ikke sagt noget helt vanvittigt, siger Juulsager, som langt fra har mistet det gode humør på grund af episoden.

Danmark fik masser af modstand (Foto: Lars Poulsen)
Danmark fik masser af modstand (Foto: Lars Poulsen)
 

Hvorfor ender du med at sige, som du gjorde?

- Kampen er jo ekstremt spændende, og vi er meget passionerede og vil gerne give folk den bedst tænkelige dækning. Alle knoklede for at løse det, og der er et hændeligt uheld. Det var bare sådan, det kom til udtryk.

Hvilke reaktioner har du fået?

- Jeg har fået rigtig mange positive henvendelser, og folk har givet udtryk for, at det var fedt at mærke, at vi er lige så passionerede som i kampens hede. Det skinner igennem, og vi ønsker at lave den bedst mulige kommentering.

Danskerne hev sejren hjem trods store vanskeligheder (Foto: Lars Poulsen)
Danskerne hev sejren hjem trods store vanskeligheder (Foto: Lars Poulsen)
 

Har du prøvet noget lignende?

- Der er jo mange ting, der kan gå galt, når man laver fjernsyn. Jeg husker en sjov episode, hvor vi skulle lave en lille produktion til web-tv på dr.dk, hvor jeg skulle kommentere orienteringsløb. Der blev rullet kilometervis af kabel ud, og teknikerne knoklede. Vi startede med, at der kun var et kamera, der virkede, og så var det altså svært at være kommentator og give folk overblikket. Det krævede virkelig kreativitet. Anden og tredje kamera kom dog op senere.

 

Det er blot endnu et vidnesbyrd om, at det meste kan gå galt, når der skal laves live-fjernsyn. DR's kommentator fortæller desuden, at stationen har arbejdet med en ny løsning, så der ikke skal døjes med lyd-udfordringer ved de kommende kampe.

Danmarks kamp mod Qatar spilles fredag aften og kan ses på DR1 - formentlig uden flere lyd-problemer.

Se også: VM’s modepoliti slår til: Danmark idømt latterlig bøde

Se også: Undrede du dig også? Her er forklaringen bag det blå kort

23 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere