Drama til sidst: Mulle mast i finale

København Håndbold var aldrig bagud i første DM-finale, hvor det dog alligevel blev lidt spændende til sidst

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

NÆSTVED (Ekstra Bladet): De var hverken nærved eller Næstved!

Den første guld-dyst mellem ’bønderne fra Plutten’ og ’kvinderne fra København’ skulle vel også spillemæssigt ligesom være kulminationen på en hel og lang sæson – nu blev den i stedet en nervebetændt og fejlfyldt omgang, hvor folkene fra hovedstaden fuldstændig fortjent trak det længste strå.

København Håndbold vandt 29-26 efter 15-12 ved pausen og må hellere se at få fyldt champagne-lageret op allerede til på lørdag, når Nykøbing Falster kommer på besøg på Frederiksberg og skal forsøge at sende årets DM-afgørelse ud i en tredje og afgørende kamp på hjemmebane. Hvis det altså er nogen fordel…

Kristina ’Mulle’ Kristiansen ramte langt fra dagen som skytte og kun sporadisk som iscenesætter, og de to øvrige stjerner i bagkæden, klejne Nathalie Hagman og store Johanna Westberg var i perioder helt ved siden af sig selv.

Såvel Mulle som Westberg ramte først plet efter pausen, og Hagman var heller ikke kvinde for at få måltavlen til at rotere – i hvert fald kun i kategorien brændte skud.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Så var der helt anderledes drev over rutinerede Louise Svalastog og københavnerne, der kender kunsten at dække op – hvilket længe så ud til at frustrere de nipsende falstringer, der havde enorme problemer med at holde afstand til modstandernes bastante palisader.

Nykøbing var aldrig foran i kampen, og det ene skuffelsens sus efter det andet tumlede fortvivlet under hvælvingerne i Næstved, hvor 1976 lollikker og falstringer lod galden flyde og drøblerne gjalde på en eftermiddag, hvor der blev sat tilskuerrekord i arenaen med 3176 inden for portene.

Det blev alligevel tæt på spændende til sidst, selv om København Håndbold ved 28-22 så ud til at være fuldstændig i kontrol. NFH satsede voldsomt i pres over hele banen og fik fremprovokeret tilpas med fejl, så det lignede drama med 26-28 på tavlen og halvandet minut igen.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Men symptomatisk for kampen: Nathalie Hagman, der ellers pludselig havde ramt plet fra fløjen, kiksede den afgørende bold, og Mulle sendte et sidste desperat langskud i paraderne.

Mia Rej, Louise Svalastog og målvogter Ine Stangvik gjorde pænt opmærksom på sig selv kampen igennem, mens Mulle, Niels Agesen og Co. kan daffe hjem til Nykøbing og arbejde videre med både offensiv og defensiv.

Der er helt afgjort plads til forbedringer!

Se også: BSV tvinger med sejr Aalborg Håndbold ud i tredje kamp

Af med tapen, og lige på den ankel risikerer Mulle ikke at rive tatoveringer af - i hvert fald ikke endnu... Foto: Per Rasmussen Sport og Spil Mulle blev vraget: Sådan er mit nye liv

Der er ikke meget plads i haven, men der kan lige akkurat leges lidt med den fodbold, der nær var blevet landstrænerens skæbne. Manglende bil og buskort forhindrede, at han var fortsat på kontrakt i OB. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Nikolaj Jacobsens mor faldt død om i håndboldhallen: Det ændrede alt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere