Drømmen blev til mareridt for Kolding

KIF Kolding København løb ind i nye Balkan-klø

Kim Andersson i gennembrud. (Foto: Aleksandar Djorovic)
Kim Andersson i gennembrud. (Foto: Aleksandar Djorovic)

Zagreb-KIF Kolding København   22-17 (15-8)

KIF Kolding Københavns hede drømme om at etablere sig som top 8-klub i Europa har udviklet sig til et mareridt.

For andet år i træk løb de mange-dobbelte danske mestre ind i store klø på Balkan lørdag aften.

Nederlaget blev ikke så stort, som det længe tydede på takket været to mål i sidste minut af de to yngste, Lasse Andersson og Magnus Landin.

Så KIF Kolding København tabte kun med fem mål efter at have været nede med ni mål, så der er håb i returen næste søndag.

Alle som en, deriblandt storhold som THW Kiel og Paris Handball, har i denne sæson tabt i heksekedlen i Zagreb, men ingen havde indtil i aftes fået så hårdhændet en behandling som Danmarks stolthed, KIF Kolding København.

Se også: Århus Håndbold udsætter slutspilsplads med nederlag

Selv om det blev til et nederlag på fem mål, kræves der et mirakel i Brøndby næste søndag, hvis KIF Kolding København for første gang vil være blandt de otte i kvartfinalerne.

Eller i de mindste, at langskytterne melder sig ind i kampen.

Se også: Aalborg: Stor dag, når Barcelona kommer

Den første af to 1/8 finaler var længe et mareridt for veteraner som Kasper Hvidt, Bo Spellerberg, Lars Jørgensen, Kim Andersson m.fl, som ellers burde have prøvet det meste i deres lange liv på håndboldbanen.

Hvidt mandede sig op
Danmarks nr. 1 kom sig aldrig over Zagrebs start, selv om Kasper Hvidt i 2. halvleg mandede sig op mellem stængerne og længe holdt målet rent, men i den anden ende var det faktisk kun unge Magnus Landin, der kunne score.

Så det blev kun til sølle to mål, selv om Zagreb var næsten 12 minutter om at score i 2. halvleg.

Se også: Tvis Holstebro videre trods kæmpe nederlag

Heldigvis varede hjemmeholdets nye opblussen kun kort, så KIF Kolding København kunne i de sidste minutter pynte på resultatet i en kamp, hvor danskerne aldrig var med.

I løbet af få minutter var de 24 dobbelte kroatiske mestre med 5-0, inden det tilbagevendte stortalent, Lasse Andersson scorede for KIF Kolding København, men  kroaterne fortsatte ufortrødent og førte både 11-2 og 13-4, inden det danske hold med tre mål i træk fik halet en anelse på hjemmeholdet inden pausen.

Zagreb er modsat hjemme ikke særlig frygtindgydende på udebane, hvor kroaterne har tabt i La Rioja, Spanien og Brest, Hviderusland.

Med til historien hører også, at KIF Kolding Københavns største navn, Bo Spellerberg ikke kan spille to så ringe kampe i træk.

Flere ugers pause på grund af en forstrækning i albuen, som har krævet en blokade hæmmede ham i en grad, som man ikke har set længe fra hans side.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere