Dropper kortet: Revolution i dansk håndbold

Når håndboldkvindernes Final 4-stævne spilles i weekenden, afløser rød timeout-knap det grønne timeout-kort

Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix
Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix

Håndboldtrænerne i de danske topklubber får en ny teknologisk løsning, når de ønsker at tage en timeout under kampene.

I stedet for at placere det klassiske grønne kort på dommerbordet skal trænerne fremover trykke på en rød knap, der har forbindelse til tidtagningsanlægget.

Den røde knap tages i brug i denne weekend, hvor kvindernes pokalturnering kulminerer med et Final 4-stævne i Esbjerg. Det oplyser Divisionsforeningen på sin hjemmeside.

- Vi har fået styr på teknik, reglement og procedure omkring den elektroniske team timeout, så vi er glade for at kunne præsentere løsningen i denne weekend, siger direktør Thomas Christensen.

- Timeout-knappen er allerede blevet brugt ved flere slutrunder, og det er også planen, at håndboldtrænere på liga- og 1. divisionsniveau i Danmark skal benytte den røde knap fra næste sæson, fortæller han.

Sådan fungerer det
Når trænerne trykker på den røde timeout-knap stopper tiden, og et horn signalerer, at der er anmodet om timeout. En træner kan blot anmode om timeout, når hans eller hendes hold er i boldbesiddelse.

I lørdagens semifinaler ved Final 4-stævnet i Esbjerg mødes Randers HK og Nykøbing Falster i den første kamp, mens Team Esbjerg og Odense Håndbold står over for hinanden i den anden kamp.

Kampene spilles klokken 13.30 og 16.00.

Mikkel Hansen jubler overstadigt, mens Linus Jacobsen må erkender, han har et stykke vej endnu. Foto: Claus Bonnerup Håndbold Konstant baby-alarm: Mikkel er far-klar

René Toft Hansen i aktion under EM i januar i Kroatien. Her i nærkamp med en tysk bulldozer, stregkæmpen Patrick Wienzek - blandt venner 'Bam-Bam'. Foto: Lars Poulsen Håndbold Nikolaj jubler: Vigtigste mand klar til VM

Klavs Bruun fik både sjæl og hjerte. Foto: Lars Poulsen Håndbold Klavs Bruun er stolt over sine spillere

9 kommentarer
Vis kommentarer