- Dybt beklageligt!

Allerede om tre uger håber Dansk Håndboldforbund på, at der er kommet en afklaring

DHF-formand Per Bertelsen beklager, at forbundet begik en fejl, og han håber nu på en ny afklaring inden for tre uger. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
DHF-formand Per Bertelsen beklager, at forbundet begik en fejl, og han håber nu på en ny afklaring inden for tre uger. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix

Dansk Håndboldforbund lægger sig fladt ned og beklager, at man i første omgang traf en beslutning som alligevel ikke kunne stå fast.

Dette sker på baggrund af, at det tirsdag kom frem, at Håndboldens Appelinstans har ophævet Dansk Håndboldforbunds beslutning om at afslutte den igangværende sæson i både ligaen og i 1. division.

Udvalget for Professionel Håndbold under DHF havde ellers valgt at afblæse landets bedste håndboldliga på både kvinde- og herresiden samt 1. division med øjeblikkelig virkning. Herefter blev Team Esbjerg og Aalborg Håndbold kåret som mestre. Samtidig stod EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold til at rykke ud.

Den beslutning blev altså trukket tilbage, og det er man utroligt ærgerlige over hos DHF.

- Det er dybt, dybt beklageligt, og det er jeg rigtig ked af, men det er jo desværre ikke noget, som vi kan holde for, og det ændrer jo ikke på, at der er blevet truffet en beslutning, siger DHF's formand, Per Bertelsen, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet:

EH Aalborg har måske stadig et håb om at blive i landets bedste håndboldrække, da de alligevel ikke er blevet tvangsnedrykket indtil videre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
EH Aalborg har måske stadig et håb om at blive i landets bedste håndboldrække, da de alligevel ikke er blevet tvangsnedrykket indtil videre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Stolede på paragraf
Hos DHF erkender man desuden, at man stolede lidt for meget på, at man i det nedsatte udvalg kunne træffe afgørelsen på den baggrund.

- Vi har jo indhentet de oplysninger, som vi kunne, da vi traf beslutningen. Vores jurister i forbundet og vores medarbejdere, som arbejder med det til daglig, var helt klart af den holdning, hvilket jeg også selv var, at paragraf 20 i lovene ville give os muligheden for at kunne træffe den beslutning ovre i det professionelle udvalg.

- Den blev så anket af de tre klubber, og de er så kommet frem til, at det mener de nødvendigvis ikke, at vi har. Og så må vi jo nu rette det til, så dem der har kontakten, det er også dem, som træffer beslutningen, uddyber formanden.

Afklaring om tre uger
Det helt store spørgsmål er nu, hvad der så skal ske. Hvordan kommer den nye sæson eksempelvis til at se, og hvem skal kåres som mestre?

Alt sammen er det noget, som DHF i de kommende uger skal drøfte med et udvalg af repræsentanter fra breddeklubberne samt otte medlemmer fra Divisionsforeningen.

Og her har man allerede sat en deadline. Inden for tre uger skal man have truffet en beslutning og kommet frem til en afgørelse, fortæller DHF-formanden til Ekstra Bladet.

- Det vil blive inden for tre uger cirka, lyder det fra Per Bertelsen.

Indtil da kan man kun gisne om, hvordan det hele kommer til at se ud i den nye sæson, mens ingen heller ved endnu, hvornår man overhovedet kan tænde lamperne i hallerne og spille håndbold.

Kaos i håndboldverdenen: Underkender eget forbund

DHF vil høre håndboldklubber for at undgå klagesager

Dansk håndbold i knæ: Så slemt står det til