Dyr svensker sikrer semifinale

Team Tvis Holstebro klar til slutspillet efter slidsom sejr over stædige sønderjyder

Jonas Larholm scorede syv basser, da Team Tvis Holstebro som det første hold sikrede sig plads i DM-semifinalerne (Foto: Anita Graversen)
Jonas Larholm scorede syv basser, da Team Tvis Holstebro som det første hold sikrede sig plads i DM-semifinalerne (Foto: Anita Graversen)

Med en årsløn på 1.350.000 kroner koster Jonas Larholm ene mand mere, end hele Team Tvis Holstebros dame-afdeling bliver skåret ned med fra næste sæson. Men den svenske veteran var de fleste af pengene værd, da han som vestjysk topscorer med syv kasser havde en afgørende hånd eller syv med, da Team Tvis Holstebro spillede sig i DM-semifinalerne.

Efter to nederlag ude til Skjern og senest i Silkeborg var det ellers begyndt at se lidt tungt ud for mandskabet, der i sikker stil vandt grundspillet og qua den præstation slæbte to start-point med over i slutspillet.

Landsholds-aktuelle Peter Ballings skade har voldt visse kvaler for vestjyderne, der også havde svært ved på hjemmebane at mase de sidste rester af energi ud af de undertippede gæster fra SønderjyskE.

Håndbold Tvis-kvinder vinder europæisk guld for andet år i træk

Seks minutter før tid førte hjemme-favoritterne blot 20-19, og gæsterne havde chancen for at udligne og for alvor skabe usikkerhed i de vestjyske geledder. Men SønderjyskE rendte ind i svære undertals-spil, og Jonas Larholm hakkede med største selvfølgelighed tre straffekast stensikkert i kassen – og 20-19 blev til 22-19 og 23-20.

SønderjyskE bragte bl.a. en blot 18-årig komet på banen i skikkelse af uimponerede Aaron Mensing fra Rinkenæs Sogn, og den stoute teenager fik hamret et par bolde ind bag den velspillende Tvis-keeper Jonas Hansen i den fase, hvor gæsterne var lige ved at vejre morgenluft.

Jonas Hansen fuldendte dog en fin dag på jobbet (redningsprocent: 40), da han ud over sine mange redninger også noterede sig for den sidste scoring i tomt mål til slutstillingen 25-21.

Alt i alt en god dag i Holstebro, efter som klubbens kvinder tidligere på dagen sikrede sig sejren i Cup Winners Cup med den samlede sejr over russiske Lada.

Gudmundur Gudmundsson har afskrevet muligheden for, at Ramus Lauge bliver klar til OL. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk landstræner har opgivet håbet

0 kommentarer
Vis kommentarer