Efter chok-exit: Her er spillernes egen forklaring på fiaskoen

Et par af landsholdsspillerne ser tilbage på VM-slutrunden og forsøger at finde svar på fiaskoen i 1/8-finalen. Det er en udfordring for dem. Alligevel kommer de med flere interessante forklaringer

Billedet her beskriver meget godt Danmarks VM i Frankrig. Spillerne selv har svært ved at forklare, hvorfor det gik så galt. Foto: Lars Poulsen.
Billedet her beskriver meget godt Danmarks VM i Frankrig. Spillerne selv har svært ved at forklare, hvorfor det gik så galt. Foto: Lars Poulsen.

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet): Spillerne havde svært ved at slæbe sig selv og deres tunge kondisko over til pressen og de ventende kameraer og kørende diktafoner oven VM-fiaskoen.

Men de havde endnu sværere ved at svare på, hvorfor det hele gik så galt. Hvorfor de aldrig kom op i niveau. Hvorfor de røg ud til Ungarn i 1/8-finalen, selvom de havde sat dem på plads en uge før VM’s begyndelse.

Spillerne var rystede og skuffede. Som et barn, der lige havde set far tabe slikskålen inden Disney Sjov.

- Set i bakspejlet kan vi godt sige, vi har taget for afslappet på det. Men jeg troede, vi var bedre på det punkt. Jeg var ret sikker på, at til trods for det svingende spil i gruppespillet ville vi være i stand til at hæve niveauet i 1/8-finalen. Men det var ikke tilfældet. Men jeg kan ikke svare på hvorfor det gik så galt, sagde Lasse Svan efter kampen.

Den ellers træfsikre fløj tror ikke, at nogen undervurderede Ungarn eller de andre hold i turneringen.

- Vi vidste godt, det var en kvalitetsmodstander. Og vi talte om inden kampen, at det måske også var godt for os at få en god modstander i 1/8-finalen, så det tvang os til at komme op i niveau. Men det skete ikke.

Står med lorten
Forsvars-vikingen Henrik Møllgaard står med samme målløshed, ja, samme uforståethed som sin makker på fløjen.

- Der er jo kun skuffelse og en eller anden irritation over, at jeg ikke kan finde ud af, hvorfor det går galt i dag. Det brænder selvfølgelig en del steder. Men hvorfor vi ikke kan få hævet niveauet og få slået Ungarn, som vi skal gøre ni ud af ti gange, ved jeg ikke. Det er frustrerende.

Den faldne kæmpe forsøger alligevel at give et bud på, hvorfor det blev til fiasko.

- Jeg synes faktisk, vi har fået fordelt spilletiden op til kampen mod Ungarn. Og vi har forsøgt at ramme en kurve, der gjorde, at vi stod stærkest muligt, når vi nåede knockoutkampene. Men hvorfor vi så ikke kan løfte os mere, end vi gør i dag, aner jeg ikke. Lorten ligger hos os.

Gal med indstillingen?
Så er det store spørgsmål, om den var gal med både indstilling og vilje ved VM.

 - Næh ... Rent håndboldfagligt mangler der måske fart og timing. Vi taber for mange mand-mand-dueller. Men det er bestemt ikke, fordi vi ikke vil det. Mest af alt mærker vi en enorm frustration over, at vi ikke kommer ind i en periode, hvor det bare glider.

Møllgaard er helt med på at kalde det en fiasko.

- Det er nemt at blæse det op til en fiasko. Men når du ryger ud i en 1/8-finale, så er det jo en fiasko.  

Nu står den på selvransagelse for de danske VM-spillere.

- Nu skal vi hjem og snakke lidt om, hvad fanden der lige skete. Om der er noget positivt at få ud af det her. Heldigvis sætter vi os sikkert på et tog eller fly mod Paris mandag. Det er det eneste positive. Og at vi ikke spiller om placeringerne 9-16, for det har man da ikke lyst til nu … Man har mest lyst til at grave sig ned.

Se også: Gudmundur efter sit livs skuffelse: Jeg bliver kontrakten ud

Se også: Revser søforklaringerne efter VM-chok: Det har været ens for alle

Se også: Storskytten fnøs og skred i skuffelse efter VM-chokket

 

29 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere