Efter fyring: 'Dalmose har intet med sagen at gøre'

Viborg forlængede Christian Dalmose med to år – og fyrede ham så et par måneder senere. Men det har intet med direktør-fyringen at gøre, siger den nyeste direktør

Christian Dalmose er fortid i Viborg. (Foto: René Schütze)
Christian Dalmose er fortid i Viborg. (Foto: René Schütze)

- Vi var to vidt forskellige steder i forhold til drift og strategi!

Viborg HK’s nyeste direktør Henrik Dahl vil ellers ikke kommentere fyringen af direktør Nikolai Norup, der kun holdt fem måneder som boss for den falmede håndboldstormagt Viborg HK.

- Det holder vi internt, siger den uddannede smed, der har haft fuld fart på de seneste par døgn. Således blev han mandag aften valgt til formand, da Ove Kloch smækkede med døren og sendte en sviner i retning af spillerne, og i onsdag middag overtog Henrik Dahl så direktør-kontoret i en klub, hvor administrationen tidligere bugnede af profil-potrtætter – i dag har sparerunder ædt de fleste.

Viborg slog FCM i forårets finale om det danske mesterskab, og jubelen var både stor og voldsom. Men nu er det sidste udkald for klubben, der i marts balancerede på randen af konkurs. (Foto: Gregers Tycho) Sport og Spil Håndboldflagskib smed 54 mio. kroner i havet

Den ny direktør antyder altså, at Nikolai Norup ikke var lige så sparsommeligt indrettet, som den nye trend over Viborg nu fordrer, efter klubben på små syv sæsoner har banket for 60 mio. kroner aktiekapital efter løntunge spillere som Sanja Damnjanovic, der høster en sjat over 100.000 kroner om måneden frem til kontraktudløb til sommer.

Nu har Viborg HK snart ikke en jante tilbage og har netop nedjusteret de i forvejen dystre forventninger til indeværende regnskabsår, hvor klubben fra et budgetteret underskud på 2,4 mio. kroner nu forventer et underskud mellem fem og otte mio. kroner.

Se også: Uro i kulissen: Derfor blev Viborg-træner fyret

Vær sikker på, at det sidste tal er mere sandsynligt end det første!

Klubben valgte i starten af december at forlænge med cheftræner Christian Dalmose, så kontrakten, der løb til sommeren 2015, fik hæftet to år ekstra på. Dog med gensidig option efter den første sæson. Mindre end tre måneder senere blev Christian Dalmose fyret…

Klubben hænger altså på lønnen til den afskedigede cheftræner minimum frem til sommeren 2016, med mindre parterne indgår forlig.

- Den sag er ikke afsluttet, og der er mennesker, der taler sammen i den anledning. Men det er en personalesag, jeg ikke kan kommentere, siger Henrik Dahl.

Se også: Viborg-profil efter grimt angreb: Ikke vores skyld!

Han vil dog godt sige følgende:

- Fyringen af Christian Dalmose har absolut intet med Nikolai Norups afgang at gøre.

Henrik Dahl har siddet i bestyrelsen for Viborg HK i små to år og erkender blankt, at han dermed har sit medansvar for, at pengekassen nu er rungende tom.

- Det vedgår jeg. Jeg løber ikke fra mit ansvar, men nu skal vi så også finde tilbage til de sande Viborg-værdier.

Hvad går de ud på?

- Troværdighed!

Også økonomisk?

- Ja, lige præcis. Vi var jo i gang under Nikolai, men vi skal videre. Det er ingen hemmelighed, at det på det seneste har været svært at forhandle nye sponsorater hjem til klubben. Den negative omtale af klubben har gjort det svært, siger Henrik Dahl.

Se også: Genial plan: Storklub vil have overskud

Han er dog sikker på, at klubben nok skal overleve trods truende konkurs:

- Der skal gå meget galt, før vi går konkurs. Vi har mange tilkendegivelser fra omgivelserne, der siger, de vil håndbolden i byen, så min mavefornemmelse er god. Men jeg er ikke naiv. Det bliver et langt, sejt træk, siger Henrik Dahl.

Og næste Champions League ligger et lille smut ud i fremtiden?

- Ja. Men vi skal nok komme der igen.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere