Efter premiere-sejr: Simon ligner et EM-bud

Landstræner Gudmundur Gudmundsson ser stor fremgang hos nordjyden

Aalborgs stregspiller, Simon Hald er i følge landstræner Gudmundur Gudmundsson gået frem efter at have spillet U VM i Brasilien (Foto: Anita Graversen)
Aalborgs stregspiller, Simon Hald er i følge landstræner Gudmundur Gudmundsson gået frem efter at have spillet U VM i Brasilien (Foto: Anita Graversen)

Aalborg-Skjern 28-24

Nu kan forsvarsklippen Simon Hald også gribe bolden. Så stortalentet fra Aalborg kan godt skrive stregspiller på cv'et.

Med seks mål på otte forsøg plus et tilkendt straffe blev han bogstaveligt talt den store spiller, da hjemmeholdet lagde ud med at slå sølvvinderne fra Skjern med 28-24.

Den 20-årige nordjyde er kommet hjem fra U21-VM i Brasilien i ny forbedret udgave, som ikke kun vil glæde Aalborg, der for 14 dage siden forlængede aftalen med den 203 cm høje og 109 kg tunge spiller med yderligere tre år.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson, der før sommerferien prøvede Simon Hald af på det såkaldte udviklingslandshold mod Polens VM-bronzevinder, har opdaget, at stortalentet kan bidrage i begge ender.

- Han har haft godt af at spille en masse kampe før og under VM. Han har forbedret sig meget, siger Gudmundur Gudmundsson, der er i gang med en større rundtur for at se sine EM- og OL-emner efter i sømmene.

Landstræneren var fredag aften nået til Aalborg efter en tur til Tyskland til bl.a. Magdeburg, Hannover og Super Cup'en, THW Kiel mod Flensburg/Handewitt.

I de kommende dage har Gudmundur Gudmundsson planlagt at se BSV-KIF Kolding København og GOG-Tvis Holstebro.

- Jeg håber, at Niclas Kirkeløkke er tilbage, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han var fredag aften i Gigantium, der i sommerens løb har gennemgået en 20 mio. kroner dyr renovering med bl.a. nye tilskuerpladser.

Her så landstræneren en typisk premierekamp med mange tekniske fejl og store afbrændere.

Disse var med til at gøre, at målmændene, Søren Pedersen, Skjern, 1. halvleg, og Andreas Palicka, Aalborg, 2. halvleg, kunne levere flotte redninger i en strid strøm.

Hjemmeholdet udstrålede større sejrsvilje end gæsterne, som i 2. halvleg nåede op på 21-21, hvorefter Aalborg rykkede igen og bragte sig foran 25-21, hvorefter opgøret var afgjort.

Gudmundur Gudmundsson var ikke den eneste landstræner i Gigantium.

Også Norges landstræner, den tidligere Århus-spiller Christian Berge, var forbi sammen med sin mentor, den tidligere Flensburg-mestertræner, svenskeren Kent-Harry Andersson.

De så bl.a. stortalentet Sander Sagosen score nogle vigtige mål i slutfasen, mens Skjerns nye stregspiller, nordmanden Bjarte Myrhol blev holdt i kort snor af Aalborg-kollega, Simon Hald.

0 kommentarer
Vis kommentarer