Ekspert reagerer på Hansen-chok

Jan Pytlick forventer ikke, at det vil få konsekvenser for Mikkel Hansens karriere, at han nu er dømt ude de næste fire til seks måneder grundet en blodprop

Jan Pytlick var landstræner for de danske hådboldkvinder 1998-2005 og igen 2007-2014. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Jan Pytlick var landstræner for de danske hådboldkvinder 1998-2005 og igen 2007-2014. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen er ude resten af sæsonen som følge af en blodprop i lungerne.

Prognosen lyder en pause på fire til seks måneder, og dermed har den 34-årige stjerne spillet sin sidste kamp for PSG, hvem han forlader til sommer til fordel for Aalborg Håndbold.

Men den mangeårige håndboldtræner på både herre- og kvindesiden, Jan Pytlick, ser ikke, at den lange periode væk fra banen vil have konsekvenser for karrieren. Tværtimod.

- Han har spillet mange kampe i Champions League og ligaen i Frankrig, så det, at han får en pause, er måske i virkeligheden godt for ham, siger håndboldeksperten til Ekstra Bladet.

Den forhenværende træner understreger, at han selvfølgelig ikke kan snakke ud fra en lægefaglig viden, når det gælder blodproppen i lungen og skaden i knæet, men han er overbevist om, at  Hansen vil modtage så meget professionel hjælp og støtte, at han nok skal vende stærkt tilbage til håndboldbanen.

- Han har dygtige folk omkring sig, så jeg tror ikke, at det bliver noget problem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mikkel Hansen har spillet i PSG siden 2012. Foto: René Schütze/POLFOTO
Mikkel Hansen har spillet i PSG siden 2012. Foto: René Schütze/POLFOTO
 

Vil være klar til landsholdet
Heldigvis for Hansen er der ingen slutrunde i udsigt med landsholdet lige foreløbig.

Først til januar står der VM på menuen, og Pytlick er da også af den overbevisning, at legenden nok skal være klar, når det store mesterskab sættes i gang i begyndelsen af 2023.

- Jeg tror ikke, at det får en betydning for landsholdet. Specielt ikke, når der er så lang tid til, at landsholdet skal samles igen, siger han og fortsætter.

- Når Mikkel Hansen slutter sig til landsholdet sidst på året, så har han formentlig fået nok tid til at komme op i omdrejninger med landsholdet igen. Han kender jo spilkonceptet.

Hvad angår klubtilværelsen, er det imidlertid en anden sag. Her kommer Hansens pause til at blive et hårdt slag for Aalborg Håndbold, der bliver basen i de kommende tre sæsoner.

- De (Aalborg Håndbold red.) kan godt komme til at mangle ham. Det vil selvfølgelig være et problem, fortæller Pytlick.

Der er dog håb om, at Hansen allerede vil være i fuld vigør igen, når han starter med de nye holdkammerater i slutningen af august.

Og såfremt han ikke er på fuldt blus endnu, når det nordjyske eventyr tager sin begyndelse, skal ligaens nye storspiller nok komme det i en fart, mener Pytlick.

- Han er så spilintelligent, så han skal nok glide hurtigt ind på holdet.

Mikkel Hansen er har vundet 18 titler med PSG og er blevet valgt som den bedste spiller i verden tre gange.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+