EM-anfører kritiserer krænket, kvindelig stjerne: Det har vi ikke brug for

At Nora Mørk under herrernes EM-slutrunde trak sagen om sine stjålne nøgenbilleder op igen var rigtig dårlig timing, mener herre-anfører Bjarte Myrhol

Nora Mørks timing omkring kritikken af herrelandsholdet var skidt, mener herrernes anfører, Bjarte Myrhol. Foto: Hendrik Schmidt/DPA/AP/Ritzau Scanpix
Nora Mørks timing omkring kritikken af herrelandsholdet var skidt, mener herrernes anfører, Bjarte Myrhol. Foto: Hendrik Schmidt/DPA/AP/Ritzau Scanpix

Der er godt og grundigt rav i den i norsk håndbold for tiden.

Nora Mørk er sur på forbundet over håndteringen - eller mangel på samme - af sagen om hendes 31 billeder, der i oktober blev hacket og delt fra hendes telefon.

Forbundet, der før har erklæret, at sagen på ingen måde skal ties ihjel, forsøger nu at tie den ihjel. Og samtidig er herrerne sure på Nora Mørk.

Anfører Bjarte Myrhol er nemlig utilfredse med, at Mørk op til herrernes kamp mod Østrig tirsdag var i pressen og fortælle, at hun var skuffet over, at hendes stjålne billeder også florerede på herrelandsholdet.

- Jeg blev helt knust. Det er mit miljø, og jeg troede, at dette var folk, som skulle passe på mig. Jeg blev meget skuffet og ked af det, sagde Mørk ved den lejlighed til VG.

Det tog fokus fra kampen, mente Myrhol, der dog alligevel kunne være med til at præstere en komfortabel 39-28-sejr over østrigerne. Men efter kampen var han ikke så tilfreds.

- Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg synes, at det var vanskeligt. At få en personalesag under et mesterskab er ikke noget, vi har lyst til, sagde Myrhol efter kampen.

Han havde selv været i kontakt med Mørk og forklaret hende, at han synes, at timingen for hendes kritik var helt hen i vejret.

- Tonen var god, men jeg var også direkte. Jeg var ærlig om, at det var det forkerte tidspunkt. Jeg er en relativt ærlig sjæl, og det fortalte jeg Nora. At jeg er uenig i at det kommer op midt under et mesterskab.

- Min opfattelse af sagen er, at hun er lige så sur på håndboldforbundets håndtering som på os, siger Bjarte Myrhol, der også har fortalt hende, at billederne ikke cirkulerer på landsholdet, som påstået.

De norske herrer endte med sejren på fire point og tog dermed andenpladsen i Gruppe B. Dermed har de to point med over i mellemgruppen, der består af Sverige, Frankrig, Kroatien, Hviderusland og Serbien.

Kvindelig stjernes nøgenbilleder stjålet: Nu deler herrelandsholdet dem

Ny udvikling i sagen om stjernens delte nøgenfotos

Håndboldstjerne vil have millioner for nøgenbilleder