EM lammet af demonstranter – kampe udsættes

Danmark får hjælp af franske demonstranter, der blokerer hallen i Nantes lørdag, så kampe må flyttes til søndag – dermed skal Rusland spille to dage i træk

Frankrigs kamp mod Sverige er udskudt. Det samme er Serbien-Rusland. Foto: Lars Poulsen
Frankrigs kamp mod Sverige er udskudt. Det samme er Serbien-Rusland. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): De Gule Veste regerer i Frankrig, og efter i en uge med brande i Paris er turen nu kommet til Nantes.

EHF melder netop nu, at de kampe, der lørdag skulle have været spillet i Danmarks gruppe, er flyttet til søndag.

Det betyder, at Sverige-Frankrig og Serbien-Rusland i stedet for kl. 15 og 18 i morgen lørdag spilles på de samme tidspunkter søndag.

’På grund af de verserende politiske protester i Frankrig og planlagte demonstrationer tæt på Hall XXL i Nantes lørdag er kampene i mellemrundens gruppe 1 blevet omplaceret', hedder det i en pressemeddelelse, som EHF netop har sendt ud.

Paris har været i noget nær undtagelsestilstand i længere tid, hvor folk har protesteret mod stigende energiafgifter – ikke mindst på benzin og el.

Regeringen og præsident Macron tog ellers det politiske nederlag og sendte beslutningen om de forhøjede afgifter til hjørne ved at udskyde beslutningen med et halvt år.

Men lørdag er det altså alligevel Nantes, der bl.a. bliver ramt. Demonstrationerne vil også ramme i andre franske byer, og derfor er et hav af fodboldkampe i den bedste række også aflyst og udskudt.

På det sportslige område betyder det, at Rusland, som Danmark møder i en livsvigtig kamp mandag, skal spille to dage i træk – medmindre der kommer flere flytninger i mellemrunden.

Det kan altså ende i en helt igennem utilsigtet hjælp til Klavs Bruun og det plagede landshold, der i den grad jagter en sejr og to tiltrængte point.

Se også: Dansk EM-profil i tårer

Se også: Derfor skred Klavs: - Ville være flot med en lille smule respekt

Sofie Bæk Andersen blev topscorer i håndboldligaens grundspil. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen