EM-lodtrækning i dag: Her er Danmarks drømmepulje

Fredag trækkes der lod til EM-slutrunden i Polen, og der er god grund til at være optimistisk på de danske håndboldherrers vegne

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Et frækt tip: Danmark kan lave et uægte hattrick og blive europamestre for tredje gang, når der spilles i Polen fra 15. til 31. januar.

Det handler om at holde fast i, hvad der mere og mere ligner en god tradition, nemlig at Danmark som i 2008 og 2012 vinder EM i OL-år, som er en genvej uden om forårets tre OL-kvalifikationsgrupper til næste sommers OL i Rio de Janeiro.

Danmark er på forhånd blevet placeret i Gdansk til stor ærgrelse for Sverige, ligesom Kroatien er placeret i Katowice og Tyskland i Wroclaw for at trække tilskuere til EM.

Henrik Møllgaard og Mikkel Hansen jubler efter sejren over Ungarn ved VM i 2013. Nu skal de måske slås sammen i PSG Handball. (Polfoto) Håndbold Stjernen skadet: Mikkels Paris jagter dansk erstatning

Så lodtrækningen fredag kl. 14.30 i Congress Centret i Krakow er med en masse forbehold.

Således skal Danmark efter Gdansk videre til mellemrunden i Wroclaw, mens Polen f. eks. under hele turneringen spiller både gruppekampe og mellemrunde i Krakow og ved på forhånd, at Kroatien i mellemrunden kan blive en mulig modstander.

Når landsholdsspiller Mads Mensah skal være lykkens gudinde, skal han blandt holdene i 1. seedningslag kun trække Europa- og verdensmestrene Frankrig og eks-verdensmestrene Spanien op af bowlen og afgøre, hvem Danmark skal møde i mellemrunden.

De to bedste i mellemrunden går videre til semifinalerne i Krakow, så det kan blive til Tour de Polen for de dobbelte danske europamestre og dobbelte VM-sølvvindere.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
 

DEN NEMME GRUPPE:

Danmark skal fejle ikke en, men hele tre gange, hvis det ikke skal lykkes at komme videre til mellemrunden.

Island
Ved de tre seneste slutrunder, VM og EM, har Danmark vundet sikkert. Aron Palmarsson i topform kan dog volde problemer.

Hviderusland
Danmark vandt både hjemme og ude over hviderusserne i gruppespillet, hvis største profil Siarhei Rutenka ikke kan løfte holdet ene mand

Montenegro
Med som bedste 3'er og et hold uden egentlige 'navne'. Montenegro er kun er med som fyld og blev bragt i den gunstige position takket været en god hjemmebane.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)
 

DEN GODE GRUPPE:

Danmark vil komme til at spille Norden Open med Rusland deltagende på et 'wild card', hvis gruppen bliver næsten nordisk, hvilket de polske arrangører kunne have en drøm om tilskuermæssigt.

Sverige
Nederlaget i 1/4 finalen ved OL i London gør fortsat ondt, men siden har Danmark to gange revancheret sig mod de tidligere verdens- og europamestre

Rusland
Russerne har efter VM i Qatar fået den gamle stregspiller Dmitri Torgovanov som ny landstræner uden at den gamle stormagt her og nu har genfundet fortidens styrke

Norge
Efter at have været væk fra flere slutrunder er Norge med den tidligere Århus-spiller Christian Berge som landstræner tilbage med et talentfuld hold anført af Aalborgs Sander Sagosen.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

DEN ONDE GRUPPE:

Danmark vil komme under pres i denne  'Balkan-gruppe', fordi Ungarn formentligt har store ambitioner som følge af succesen hos Veszprem og Pick Szeged i Champions League i denne sæson.

Ungarn
Med kontroversielle Talent Dujshebaev som ny landstræner er tårnhøje Laszlo Nagy, supermålmand Roland Mikler m. fl. blevet til en enhed af vindere, der gjorde rent bord i gruppen.

Makedonien
Forrygende Kiril Lazarov og resten af Makedonien har presset Danmark nogle gange til det yderste. En svær modstander fordi Kiril Lazarov ligner en spiller, der kan score efter behag. I hvert fald har han licens til at skyde.

Serbien/Slovenien
Det er lige meget, hvem vi møder af de to. Begge er store håndboldlande i 4. lag, som snart vil poppe op og lave ravage. Serbien og Slovenien rummer flere verdensstjerner som eksempelvis CL-og VM topscorerne Ilic og Gajic.

0 kommentarer
Vis kommentarer