EM-skandalen: Tyskland har snydt før

Tyskland har før haft for mange spillere på banen, og dengang fik det ikke konsekvenser

Tyskland scorede i går et mål med en spiller for meget på banen - og de har gjort det før, hvor det ramte Norge (Foto: ZUMA Press)
Tyskland scorede i går et mål med en spiller for meget på banen - og de har gjort det før, hvor det ramte Norge (Foto: ZUMA Press)

EM-slutrunden i håndbold blev ramt af en kæmpe skandale i aftes, hvor Tyskland og Frankrig spillede uafgjort. Tysklands mål til 17-14 blev nemlig scoret med en spiller for meget på banen.

Tyskland scorede et mål med en spiller for meget på banen (Foto: Zuma Press) Håndbold Skandale: EM-kamp bør spilles om

I Norge har historien sat gang i de store følelser, for tyskerne har angiveligt snydt før, og dengang blev Norge ramt.

- Det er et af de bitreste øjeblikke i norsk håndboldhistorie. Frankrig skal ikke lide samme skæbne, så længe det er tv-dokumenteret, siger VGs håndboldjournalist Jostein Overvik til den norske avis.

Overvik mener, at Frankrig bør få omkamp. Det kan dog blive svært, da Frankrig allerede i dag spiller mod Holland, og fra fredag er der semifinaler.

- Hvis man har haft en spiller for meget på banen, og det er tv-dokumenteret, så er det en enkelt sag. Så må retfærdigheden ske fyldest, siger Overvik.

Stine Jørgensen bliver ikke klar til kampen mod Spanien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Åh nej: Danmark svækket før EM-gyser

- Det skete ikke dengang ved OL i 1972, hvor Vesttyskland havde en spiller for meget på banen mod de norske håndboldherrer og slog Norge ud af OL-turneringen, siger Overvik.

Også i fodbold har Tyskland været indblandet i skandaler. Tilbage ved VM 1982 vandt man 1-0 i en kamp, hvor begge hold kunne bruge dette resultat, og kampen udviklede sig til en farce, da begge hold passivt spillede bolden rundt.

0 kommentarer
Vis kommentarer