EM-spiller prøver behandling som fodboldstjerner

Læs hvordan førstemand går alternativt til værks for at blive klar til Polen

Mads Christiansen plejer at gøre det godt ved landsholdets slutrunder, men nu er han ude med en skade i fire til seks uger (Foto: Lars Poulsen)
Mads Christiansen plejer at gøre det godt ved landsholdets slutrunder, men nu er han ude med en skade i fire til seks uger (Foto: Lars Poulsen)

Landsholdskollegerne, Jesper Nøddesbo og Nikolaj Markussen har som FCM-spillerne, Erik Sviatchenko og Morten Duncan Rasmussen været i vakuumbehandling.

Førstemanden på højre back, Mads Christiansen, Bjerringbro Silkeborg, har som de nævnte valgt at gå alternativt til værks for at komme tilbage på banen til jul for at kunne melde sig klar til at spille EM i Polen.

Et par afrevne ledbånd i højre fod og en kraftig forstuvning har sendt spilleren fra landstræner Gudmundur Gudmundssons start 7'er udenfor i 4-6 uger.

Det kan i værste fald betyde afbud fra den 29-årige Mads Christiansen, fordi seks uger vil være det samme som ikke flere kampe i år.

BSV-spilleren er blandt dem, som har en EM-guldmedalje liggende hjemme i samlingen, og han er efter sin personlige succes kommet en klasse op og skal fra næste sæson spille i Bundesligaen for de tidligere Champions League-mestre, Magdeburg.

Mads Christiansen er på vej sydpå. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Landsholdsspiller skifter til Bundesligaen

BSV's Mads Christiansen er ude med en fodskade i 4-6 uger (Foto: Anders Brohus)
BSV's Mads Christiansen er ude med en fodskade i 4-6 uger (Foto: Anders Brohus)
 

Uheldet med foden skete i opgøret forleden mod Tvis Holstebro, hvor venstrehåndsskytten i et tilbageløb faldt i et forsøg på en parade og fik en modspiller ned over foden.

Efter at have fået lægernes dom har Mads Christiansen allerede et par gange været forbi Herning, hvor HC Midtjyllands 'bagmand', iværksætteren Allan Witt udover et agentur i hvidevarer og husholdningsartikler har en 'klinik' med en 'vakuummaskine', som har 'helbredende' effekt.

- Jeg har ingen erfaringer med store skader. Det er første gang, at jeg er sat ud af spillet i mere end en uge, siger Mads Christiansen, der har snakket med landstræner Gudmundur Gudmundsson om den uvante situation.

I første omgang vil landstræneren nominere sin førstemand på højre back blandt de 28 spillere , som den 11. december skal afleveres til Det Europæiske Håndboldforbund. Det er igen blandt disse, at EM-truppen skal findes.

- Højre back er ikke en plads, hvor jeg kan råde over mange spillere med erfaring, så jeg håber på, at Mads Christiansen kan blive klar, siger landstræneren på vej til søndagens store brag i Brøndby, hvor de danske mestre KIF Kolding København tager mod Champions League-mestrene fra Barcelona.

 Der er også planlagt besøg i bl. a. Århus, Kolding, Holstebro, hvilket giver landstræneren mulighed at se på de næste i rækken på højre back som BSV's Nikolaj Øris Nielsen og  Tvis Holstebros Peter Balling.

Også superveteranen Bo Spellerberg, der skal skudt sin sædvanlige november-offensiv i gang med en pragtkamp i Polen mod Vive Kielce får lejlighed til at vise sig frem. 

Holdet vil være bedre forbedret bl. a. med egen ’klinik’, hvor spillerne på samme måde som f. eks. FCM-spillerne Erik Sviatchenko, Morten Duncan Rasmussen kan restituere i vakuumbehandling.

Også det danske håndboldlandshold havde ’en maskine’ stående under EM, og tidligere har Jesper Nøddesbo og Nikolaj Markussen fortalt om den utraditionelle behandling, som er en del af sortimentet hos usædvanlige direktør.