Ååååh! Bare Norge ikke bliver europamester!

Render vores naboer sensationelt med EM-titlen i Polen, får Danmark en svær vej til OL. Se kvalifikations-regnestykket her

Kent Robin Tønnesen og Norge har øjnene rettet mod EM-semifinalen fredag og tænker nok ikke OL-kvalifikation. Det kan vi andre så gøre...(Foto: All Over Press)
Kent Robin Tønnesen og Norge har øjnene rettet mod EM-semifinalen fredag og tænker nok ikke OL-kvalifikation. Det kan vi andre så gøre...(Foto: All Over Press)

Danmark skal – EM-nedturen til trods – fortsat spille olympisk kvalifikationsturnering til foråret.

Det kunne være undgået, hvis vi havde vundet europamesterskabet. I så fald var OL en selvfølge for Gudmundur Gudmundssons mandskab.

Tilbage i turneringen er fire mandskaber, der ikke har kvalificeret sig endnu: Spanien, Tyskland, Norge og Kroatien. En af dem kommer altså dermed direkte til Rio som europamester, mens de tre øvrige ender i samme kvalifikation som Danmark.

I alt skal 12 mandskaber inddeles i tre grupper á fire hold, hvorfra to hold fra hver gruppe kvalificerer sig til OL.

Grundet de tilbageværende kampe ved EM og det knudrede regnestykke, det internationale håndboldforbund har udregnet, er det endnu uvist, hvilken gruppe, Danmark ender i – og med hvem.

Det hænger sammen med, at Danmark er klar til kvalifikationen qua placeringen som nummer fem ved VM i Qatar. Spanien, Kroatien og Tyskland opnåede alle en placering ved det mesterskab, som har kvalificeret dem til OL-kvalifikationen. Men bliver de europamestre, tilfalder VM-pladsen det næste hold i rækken. Derfor er der endnu nogle ubekendte faktorer.

Ekstra Bladet opridser her de fire mulige scenarier.

Umiddelbart set det sværest ud, hvis Norge render med EM-guldet. Er du enig i den betragtning?

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen