Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Boldsen tordner mod amatøragtige EHF: Det er jo latterligt

Det europæiske håndboldforbund ændrede reglerne i sidste øjeblik for at forhindre et regnbue-farvet anførerbind - latterligt, men ikke overraskende siger Joachim Boldsen

GDANSK (Ekstra Bladet): I mange år kunne han selv hovedrystende se til, når EHF, det europæiske håndboldforbund, gang på gang snublede over deres egne fødder, hver gang de skulle træffe en beslutning om selv den mindste lille ting.

Joachim Boldsen kender alt til EHF og deres måde at lede håndbolden på. Han kalder det 'klassisk EHF' og manglende fremsynethed, når de i 11. time ændrer reglementet til EM-slutrunden i Polen.

Boldsen som ekspert
Boldsen som ekspert

I en pressemeddelelse udsendt torsdag og i de officielle papirer afleveret til hvert enkelt land ved ankomst, var det nu pludselig ikke længere tilladt at bære anførerbind af farver, der ikke matchede landets spilledragt.

En regelpræcisering, som kun de allermest naive ikke ville tolke som en direkte reaktion på den svenske anfører Tobias Karlssons ønske om at spille med regnbue-farvet anførerbind for at støtte op om homoseksuelles rettigheder i Polen.

- EHF er - ligesom IHF (det internationale håndboldforbund, red.) i øvrigt - amatøragtigt ledet. Det har det været i al den tid, jeg kan huske, og det har i bund og grund ikke ændret sig, siger Joachim Boldsen, der under EM-slutrunden fungerer som kommentator på norsk TV3 og for Ekstra Bladet.

- Jeg synes, det er for ofte, at der kommer dårlig omtale. Og når der gør det, må man jo se indad, og det formår man bare ikke at gøre på noget tidspunkt. Det er jo latterligt, lyder den klare holdning fra Boldsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er dette anførerbind, der har skabt ballade inden EM begynder fredag (Foto: Zuma Press)
Det er dette anførerbind, der har skabt ballade inden EM begynder fredag (Foto: Zuma Press)
 

Også Tyskland, Island og Norge havde givet udtryk for at støtte op om Karlssons initiativ, og det burde de have fået lov til ifølge Boldsen.

- Selvfølgelig skal de have lov til det. Det er jo ikke en eller anden sindssyg politisk holdning, de kommer med.

- Det burde være op til det enkelte forbund at tage stilling til den sag. Det er sgu en joke, siger den tidligere landsholdsspiller og erklærer sig helt enig med den skadede tyske landsholdsspiller Patrick Groetzki, der på twitter også kaldte det en joke.

Se også: Danske homoer ærgrer sig over EM-forbud: Det er typisk

Danskerne kan ikke gøre noget
Den tidligere landsholdsspiller og nuværende tv-kommentator tror ikke, de danske spillere bruger voldsomt meget krudt på sagen. Faktisk spiller Danmarks anfører Nicklas Landin ikke engang med et anførerbind.

Og ifølge Boldsen er det også begrænset, hvad de kan gøre for at påvirke sagen.

- De tænker nok, at det er latterligt, der skal være forbud. Og at det er typisk EHF at gøre sådan. Men ellers har man rigeligt med at have fokus på første kamp, hvor man altid er lidt nervøs, lyder det fra Boldsen, der i øvrigt ikke ville være overrasket, hvis EHF pludselig vender på en tallerken og giver tilladelse alligevel.

Artiklen fortsætter under billedet

Nicklas Landin er dansk anfører, men spiller ikke med anførerbind. Det har Danmark ikke gjort i ti år (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Landin er dansk anfører, men spiller ikke med anførerbind. Det har Danmark ikke gjort i ti år (Foto: Lars Poulsen)
 

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra EHF, der har lovet at vende tilbage, når de har holdt møde om sagen.

I en afstemning på Ekstra Bladet har over 12.000 læsere givet deres holdning til kende. Over 75 procent mener, at EHF er galt på den i dette tilfælde.

Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen giver i sin kommentar på linket her et større indblik i det bøsseforskrækkede Polen og revser samtidig EHFs beslutning. Læs mere ved at klikke her.

Danmark skal i aktion for første gang ved EM lørdag aften, når de møder Rusland kl. 20.15. EM begynder officielt fredag, når Kroatien og Hviderusland kl. 16 spiller åbningskamp.

Læs historien om forbuddet i linket herunder og se også den svenske anførers reaktion på sagen
Se også: EM-bosser slår hårdt ned på homo-symbol

Se nogle af de mange reaktioner på skandalen i historien herunder
Se også: Skandale rammer håndbold-EM: Er det en joke?

Har du styr på håndbold-overgange og opspil? Se videoen herunder og blive klogere på det basale

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Se resultat

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Fakta: Sådan spiller Danmark

Lørdag den 16.1 kl. 20.15 mod Rusland (31-25)

Mandag den 18.1 kl. 20.15 mod Montenegro (30-28)

Onsdag den 20.1 kl. 20.00 mod Ungarn

Ekstra Bladet livedækker alle kampe med seneste nyt, brugerspørgsmål og kommentarer

TV2 har rettighederne til slutrunden i Danmark og sender alle Danmarks kampe på hovedkanalen, mens alle EM-kampe bliver vist enten på TV2 eller TV2 Sport

1 af 3 Det er latterligt og klassisk EHF, når de forbyder Sveriges anfører Tobias Karlsson at spille med det regnbue-farvede anførerbind (Foto: Zumapress)
2 af 3 Tobias Karlsson i aktion med det regnbue-farvede anførerbind (Foto: Aftonbladet)
3 af 3 Boldsen som ekspert
kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen