Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Damgaard slemt skadet: EM i farezonen

Uheldene raslede ned over de danske tropper, der fik bøllebank 28-36 og i perioder blev ydmyget af de aldrende, men veloplagte franske spillere

Michael Damgaard er EM-tvivlsom efter en ankelskade mod Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Damgaard er EM-tvivlsom efter en ankelskade mod Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): Det var det, der lige akkurat ikke måtte ske – men som typisk indtræffer i kamp tre på fire dage, når stængerne er møre, hovederne fyldte og resten af kadaveret ikke helt kan følge med.

Først gik Mads Christiansen i gulvet og tog sig til den højre ankel, han har været skadet i op til træningslejren. Faktisk havde back’en fra BSV kun spillet dele af en enkelt kamp mod Aarhus – og kun i forsvaret – da han troppede op i Brøndby kort før nytår.

De første meldinger går dog på, at Mads Christiansen ’kun’ har slået sin fod, og at uheldet ikke får betydning for hans deltagelse ved slutrunden.

Værre er, at kometen Michael Damgaard ser ud til at være færdig i længere tid. Rødby-drengen blev slemt skadet efter 25 minutter, da han efter reduceringen til 13-17 landede piv-skævt på sin højre fod og måtte efterfølgende støttes ud til behandling bag sidelinjen.

Med ansigtet forvredet i smerte lod lollikken fysioterapeut Peter Poulsen ise ned og tilse skaden, der desværre ser ud til at være alvorlig. Også så alvorlig, at Michael Damgaards EM må hænge i en tynd tråd.

- I bedste fald en kraftig forstuvning – han bliver scannet efter kampen, meddelte DHF’s presse-ansvarlige Finn Tage Jensen til Ekstra Bladet i pausen.

Senere lød bulletinen fra DHF:

- Det overvejes at udskyde scanning, til holdet er tilbage i Danmark og hævelsen har lagt sig.

Det danske hold rejser hjem mandag formiddag.

En kraftig forstuvning er lig med læderede eller overrevne ledbånd, og den type skade vil typisk tage mange uger at komme sig over. Er det tilfældet, er EM slut for skarpskytten, og Gudmundur Gudmundsson har oven i Mads Christiansens udfald af kampen fået to hovedbrud, han ikke havde regnet med på forhånd.

Frankrig kørte Danmark over i Paris. (Foto: Lars Poulsen)
Frankrig kørte Danmark over i Paris. (Foto: Lars Poulsen)

Det var meningen, truppen efter kampen mod Frankrig skulle saves fra 18 til de 16 mand, der torsdag rejser til Polen for at spille første kamp på lørdag. Nu er kabalen pludselig med helt andre kort, end islændingen havde i sit deck før Golden League i Frankrig.

Ud over de to skader måtte Danmark også lide den tort at få bøllebank af franskmændene, der i perioder ydmygede de rød-hvide i pinlig grad. Frankrig førte 20-14 ved pausen. Værterne førte stort – bl.a. med otte scoringer korte inde i anden halvleg – og sparede i perioder stjerner som Karabatic-brødrene og Daniel Narcisse, der skal trække et stort læs under EM i Polen.

Thierry Omeyer fik endnu engang bevist, at han trods sin fremskredne alder stadig kan flyve som en vildkat i buret. Den franske keeper tog i den grad pippet fra klubkammeraten Mikkel Hansen og de andre danske skytter på en rigtig sort søndag i byernes by.

Frankrig vandt kampen 36-28…

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen