Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Damgaard smadrede Norge i mål-orgie

Sikker sejr til landsholdet i en kamp, hvor forsvaret igen sejlede i perioder og målene haglede ind

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): Det må vel siges at være meget godt. Trods alt. Danmark smadrede Norge 34-30 efter 18-14 ved pausen i et målorgie af rang, og cifrene jo mere end antyder, hvor det går godt – og skidt – her en uge før EM i Polen.

Angrebsspillet er overbevisende og i perioder sublimt. Ikke mindst krydret med enkeltmandspræstationer, som når Michael Damgaard igen lader missilerne lyne med en arm og et håndled, der er så dynamit-agtigt rapt, at heller ikke norske forsvarere magter at forlade deres egen skygge og dæmme op.

Se også: Nøddesbo i ny rolle: Fra stregspiller til 'balletdanser'

Lollikken hamrede på en halvleg otte (!) bolde utageligt i den norske sildekasse, og det er altså uden de store dikkedarer. Bare rå magt over biceps, triceps og det håndled, han da heldigvis kan bevæge endnu. Så må andre hjælpe ham ved buffeten, når der skal læsses pastaskruer på tallerkenen holdt i den vestre hånd, han efter eget udsagn endnu ikke kan bruge til andet end at holde på den uundværlige gaffel.

Danmark gik i front med fire ved pausen efter første 30 minutter, der var ren og rå udveksling af mål i perioder. Boldene peb ind i begge ender efter flot angrebsspil fra begge hold, og målmændene var prisgivne – om end Kevin Møller, der fik lov at stå hele kampen, dog havde en del og også et par store redninger på helt åbne norske tilbud med jævne mellemrum.

Se også: 'Det ser dumt ud, men Qatar er ikke problemet'

Henrik Toft Hansen meldte sig klar til kamp og ’stod’ et midterforsvar i en halv time sammen med Henrik Møllgaard, og naturligvis skal det makkerpar ikke have skylden for alt, men når stillingen er 7-7 efter ti minutter, har man ligesom pejlingen af, at man of the match næppe bliver en ren og uforfalsket forsvars-atlet.

Mikkel Hansen ligner en mand, der kan score i hvert eneste angreb eller i hvert fald lægge en skarp, speedet og afgørende aflevering – men samtidig har besluttet sig for, at han ikke VIL. Ikke før, det bliver alvor ved EM måske… Forhåbentlig!

Se også: Dansk profil ramt af hals-Qatar

Igen i dag spillede superstjernen kun en halvleg og blev sammen med de øvrige startende markspillere erstattet af seks nye, hvorimod Kevin Møller fik lov at stå hele kampen og bl.a. igen nuppede et straffekast. Ikke nogen dårlig egenskab at tage fra på den konto også i ny og næ.

Men over alle andre stråler Michael Damgaard, der har en enestående evne til at plaffe bolden forbi selv to hærdebrede norske hvalfangere og tvinge måltavlen i aktion. I dag oven i købet med vellykkede indspil til streg og ud mod fløjen.

I morgen venter Frankrig, og så kan det muligvis vise sig at være en fordel ikke at lukke 30 mål ind…

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen