Danmark kan misse VM i Frankrig

De slagne håndboldhelte kan hamre ind i svære hold som Bosnien, Serbien, Montenegro og Slovenien, når der er VM-lodtrækning på søndag

De danske spillere kan til den fremtidige VM-kvalifikation risikere at løbe ind i en række rigtig gode hold. (Foto: Lars Poulsen)
De danske spillere kan til den fremtidige VM-kvalifikation risikere at løbe ind i en række rigtig gode hold. (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Gudmundur Gudmundssons trængsler er slet ikke forbi. Når det kiksede EM er overstået i aften, skal Danmark i april ud i en OL-kvalifikation, hvor modstanderne ikke kendes endnu – men alene opgaven med at kvalificere holdet til Legene i Rio kan blive mere end vanskelig.

Oven i hatten kommer så, at der søndag kl. 13.00 i Krakow trækkes lod til VM-playoff, hvor Danmark ganske vist via femte- eller sjettepladsen ved dette EM hører til blandt de seedede mandskaber – men der lurer ondskabsfulde modstandere på grumme udebaner fra den useedede halvdel.

Nr. et, to og tre fra dette EM går direkte til VM næste år i Frankrig. Fordi Frankrig som vært er sikker deltager, bliver holdene fra plads fire til 13 ved dette EM seedet og bliver på søndag parret med ni useedede hold.

Til dem hører nummer 14 til 16 ved EM plus seks hold, der har vundet kvalifikations-turneringer.

Danmark floppede mod Tyskland til EM i år. Hør evalueringen af kampen her

Se også: Mikkel Hansen inden Frankrig-kamp: Bliver mindre kønt

Det vil sige, at Danmark kan risikere at trække Slovenien, Serbien og Montenegro, som vi var i store vanskeligheder mod i den indledende runde. Fra kvalifikationen kommer hold som Østrig, Tjekkiet, Letland, Holland, Portugal og Bosnien.

Slovenien, Serbien, Montenegro og Bosnien er alle mandskaber, der kan stikke en solid kæp i det danske hjul, efter som playoff-opgørene spilles på hhv. hjemme- og udebane. En fyldt hal med 8000 tilskuere i Bosnien eller endnu flere i Beograd vil ALTID lægge et vist pres på det gæstende mandskab, og det ved Gudmundur Gudmundsson bedre end nogen.

Playoff-kampene spilles i juni.

Se også: Dansk duo klar EM-finalen i Polen

I aftenens kamp mod Frankrig starter nogle af reserverne. Kevin Møller begynder på mål, Anders Eggert og Hans Lindberg tager fløjene, Alexander Lynggaard, der ikke har spillet et sekund under EM, begynder på stregen, mens Mikkel Hansen og Peter Balling (et kvarters spil hidtil) tager plads på backerne. Rasmus Lauge er spilstyrer.

- Henrik Møllgaard kan komme ind på alle positioner i forsvaret eller angrebet undervejs, siger assistenttræner Tomas Svensson før kampen, der starter kl. 18.30.

Michael Damgaards EM er slut. Skarpskytten fra Rødby døjer med en værkbruden albue og bliver holdt helt ude af kampen.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen