Dansk EM-gåde: Her er forklaringen på Mikkel Hansens skæve start

Mysteriet Mikkel: Den danske verdensstjerne er kommet hostende i gang ved EM-slutrunden. Seks forskellige kloge mennesker giver her forklaringen

Boldsen: Jeg er ked af Mikkels start

GDANSK (Ekstra Bladet): Vi vinder ikke EM-guld, hvis Mikkel Hansen skyder mere forbi mål end i mål. Men hvorfor scorer Mikkel Hansen ikke noget mere?

Det spørgsmål stiller rigtig mange sig selv efter Danmarks første to kampe ved EM. For det er selvfølgelig bekymrende, at den mand, der skal spille Danmark til guld skyder dårligere end en hjemmeværnsmand på øvelse. 50 og 40 er bestemt ikke scoringsprocenter, vi er vant til at se fra Hansen højre-hammer!

Og der skal i den grad smøres olie på motoren, så den kommer op i omdrejninger. For der er en grundlæggende ting, der går igen, når forklaringen på manglende Mikkel-magi skal forklares.

Fart og tempo! De flade fødder skal simpelthen udryddes og Rasmus Lauge er en de spillere, der skal løfte sit niveau for at gøre Mikkel Hansen bedre.

Se også: To danskere i eksklusivt selskab: Her er mediernes håndbold-yndlinge

Det er en gåde
Det ved han godt selv, det påpeger eksperterne, og det er lige før, at landstræner Gudmundsson kan lokkes til en sjælden kritik af sin egen spiller. Måske fordi det er tydeligt for alle?

- Det er en gåde, siger Joachim Boldsen og tænker på hvor overlegen, Hansen er på sit klubhold Paris, hvor han spiller sammen med franske verdensstjerner som Nikola Karabatic og Daniel Narcisse.

- Det er nogle giftige herrer. Og de tiltrækker selvfølgelig opmærksomhed. Men det kan Mensah og Lauge altså også gøre, lyder det fra Ekstra Bladets håndboldekspert, der bakkes op af TV2s ditto.

- Jeg har set rigtigt mange kampe med Mikkel Hansen i aktion for PSG Handball i Champions League i denne sæson, og der griber jeg jo mig selv i at sidde og smile hele tiden – fordi han jo kraftedme spiller så godt. Han spiller nærmest helt overjordisk godt.

- Så er det klart, at når han spiller nogle kampe, hvor han er mere uskarp og ikke rigtigt kan finde sin rytme, så tænker man: Hvad nu? Men min helt ærlige mening er, at han kommer op på samme høje niveau under dette mesterskab, lyder den opmuntrende melding fra Bent Nyegaard.

Ned i værktøjskassen
Playmaker Rasmus Lauge og højreback Mads Christiansen er to af de spillere, som skal være med til at gøre Mikkel Hansen god. Begge peger de på, at man er blevet for låst i angrebsspillet. Enten mangler man fart, eller også bliver man for ivrig og søger hurtigt den aftalte angrebs-aftale i stedet for lige at holde spillet kørende og bredde det ud.

Angrebene bliver for ofte ensformige. Playmakeren – som oftest Lauge – går mand-mand mod forsvaret og sætter det i gang. Og så ender åbningen hos Mads Christiansen, der kan gå selv eller studse videre ud til fløjen.

Derfor vil angrebskæden også forsøge i højere grad at vende tingene rundt. At sætte tempoet op på de rigtige tidspunkter og angribe fra begge sider.

- Vi må ned i værktøjskassen og kigge lidt, siger Mads Christiansen, der ligesom flere andre her giver deres bud på, hvordan vi får mast målorgier ud af Mikkel Hansen.

Tryk på hvert enkelt billede og læs forklaringerne.

Interaktivt element

Roepstorff kaster sig ind over stregen og afslutter. I 80'erne var han en af de helt store profiler på det danske landshold. (Foto: Erik Friis) Sport og Spil Sådan gik det håndbold-legenderne: Playmaker klæder kvinder på

TV: Så god kan Mikkel Hansen være for PSG - se ham hakke 15 kolde i kassen herunder

Boldsen: Sådan slår vi Ungarn

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen