Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Det har de danske spillere aldrig prøvet før

Efter en overlegen gruppesejr venter nu danskerne en helt uvant situation. De skal holde kampfri i tre dage, før Spanien venter i en lille gruppefinale

Hør mere om sejren, der nu sikrer Danmark tre hviledage før Spanien venter. Et scenarie, Danmark aldrig har prøvet før.

GDANSK (Ekstra Bladet): Tre sejre, fire point med til mellemrunden, og sammen med værterne fra Polen eneste hold, der har vundet alt, man har rørt ved.

Danmark er i den grad blandt favoritterne til EM. Efter 30-22 sejr over Ungarn venter nu en mellemrunde, hvor vi bliver parret med nogle bekendte lande.

Spanien, Tyskland og Sverige. Naboer og rivaler.

Se også: Ren luksus: Ekstra fridage og super-kampe venter Danmark

Men inden vi kommer så langt, skal spillerne gennem noget, de aldrig har prøvet før. De skal først i aktion på søndag, hvilket betyder, at de skal holde kampfri hele tre dage.

- Det er sindssygt mærkeligt. Ej, det er virkelig mærkeligt. Det giver ingen mening på nuværende tidspunkt. Det bryder nok rytmen lidt. Vi er vant til det hjemmefra, men det har vi aldrig oplevet med landsholdet før, sagde Mads Christiansen om den situation, der venter inden mellemrunden.

Se også: Spanien tager fire point med videre ved EM

Torsdagen bliver rejsedag for det danske landshold, der skal fra Gdansk til Wroclaw. Men der er ingen grund til at stresse, for inden der er kamp igen, kommer tre hele hviledage. Normalt har man set to hviledage, men ingen i lejren mindes at være stødt på tre før.

- Det er lang tid, jeg kan faktisk ikke lige overskue, hvorfor det er sådan. Vi har aldrig prøvet, så vi ved ikke, hvordan det bliver. Men vi kende det selvfølgelig fra klubben, sagde Lasse Svan, der fik fuld spilletid på højrefløjen i 30-22 sejren over Ungarn.

Håndbold EM 2016 - 20. jan. 2016 - kl. 21:42 Mads Mensah forvirret: Jeg forstår ikke Ungarn

Den lange ventetid skyldes formentlig, at arrangørerne har forsøgt at placere kampe alle dage af tv-hensyn. Var Danmark endt som nummer to i gruppen, skulle man allerede have spillet fredag.

Nu hedder kampprogrammet i stedet søndag, tirsdag og onsdag, inden der forhåbentlig venter semifinale fredag.

Efter sejren var spillerne også klar til at kigge frem mod de modstandere, der nu venter i horisonten:

- Det er tre tunge modstandere, lød det fra højreback Christiansen, der dog især ser gode muligheder mod urutinerede mandskaber fra Sverige og Tyskland.

- Spanien er et klassemandskab. Det bliver kamp til stregen at få point med fra den kamp.

- Tyskland og Sverige er svære mandskaber, store håndboldnationer. Men jeg ser store muligheder. Tyskland er svækket med alle deres skader, så nu skal vi hjem og kigge på dem. Der ligger nogle gode muligheder mod nogle lidt urutinerede modstandere, sagde Mads Christiansen og anerkendte betydningen af et godt resultat mod Spanien i første kamp.

- Vi kan lægge trumf på fra starten af.

Se også: Ustyrlige Mikkel bag dansk storsejr

Spanien er ligesom Danmark med maksimumpoint i mellemrunden. Derfor kan den kamp sagtens kaldes en lille gruppefinale. Meget skal gå galt for vinderen af den kamp, hvis ikke en semifinale skal i hus.

Casper U. Mortensen, der fik hele kampen mod Ungarn, glædede sig især til en del revanche-kampe.

- Vi har revanche til gode fra Qatar mod Tyskland, hvor vi kun fik uafgjort. Det bliver fedt. Og så bliver det nogle drabelige opgør mod vores svenske naboer med fed intensitet.

Og Spanien?

- Haha, der har vi vist også noget, vi skal revanchere!

Spanien lammetævede os for det første ved VM-finalen i 2013 og ved VM i Qatar, sendte de os ud i ørkenmørket med en scoring i sidste sekund.

Lad os da bare få den revanche. Om tre dage!

FAKTA: Her er puljerne i mellemrunden

Programmet for mellemrundens gruppe II

Fredagens program: Sverige-Rusland, Tyskland-Ungarn.

Søndagens program: Spanien-Danmark (kl. 20.30), Tyskland-Rusland.

Tirsdagens program: Sverige-Danmark (kl. 20.30), Spanien-Ungarn.

Onsdagens program: Spanien-Rusland, Tyskland-Danmark (kl. 18.15), Sverige Ungarn.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen