Efter dansk festfyrværkeri: Her er Gudmundurs dom

- Man kan altid spille bedre, og nu har vi tre hviledage til at øve os endnu mere, siger landstræneren efter dansk opvisning

Sådan gik det herrerne.

GDANSK (Ekstra Bladet): - Ja, det var flot!

Store ord fra en islænding – specielt når manden hedder Gudmundur Gudmundsson, der i mixedzone står og smiler nærmest huldsaligt efter en sejr, der for alvor katapulterede Danmark ind i feltet af medaljefavoritter.

Det mener islændingen selvfølgelig – ikke… Han har vist haft den fornemmelse hele tiden.

- Jeg er selvfølgelig glad for mange ting. Vi dækkede først og fremmest fantastisk op – første halvleg var en oplevelse. Det var en fest omkring vores forsvarsspil, og Niklas så også god ud på mål, og så fik vi kørt kontra på dem.

- Det havde vi jo planlagt at gøre – at presse dem – jeg var også meget tilfreds med vores angrebsspil i store dele af kampen. Vi kom med højere fart, vi krydsede – det var som planlagt. Og det gik godt, siger landstræneren.

- Vi møder anderledes hold, anderledes modstandere. Vi arbejder hårdt, og vi bliver ved med at forbedre alt, hvad vi gør. Det er meget positivt. Men jeg vil gentage, hvad jeg har sagt før: Dette forsvar er ikke baseret på tilfældigheder. Vi har spillet godt forsvar hele tiden, og det fortsætter vi med.

Se også: Ren luksus: Ekstra fridage og super-kampe venter Danmark

Kan I spille bedre end det her?

- Haha… Ja, man kan altid spille bedre.

Men I er tæt på, ikke?

- Jaarh… Det er svært at sige. Nu var det sådan en modstander, og nu venter en anden i næste kamp. Det er altid en udfordring. Hver eneste gang.

Hvordan ser du perspektiverne nu?

- Der er to ting, som er meget vigtige: Vi har kæmpet for at få fire point med, og vi tager målscoren med fra kampene mod Ungarn og Rusland – det betyder også meget, siger Gudmundur Gudmundsson, der overhovedet ikke vil høre tale om problemer i de to første EM-opgør:

- Vi har overhovedet ikke haft problemer. Vi har spillet mod nogle forskellige modstandere, så jeg er helt uenig i den påstand, altså, at vi havde problemer. Det var hårde, svære kampe, og det har man oplevet i hele slutrunden.

Er det en fordel for jer, at I nu har hele tre hviledage?

- Det tror jeg er en fordel for os. Det påvirker os i hvert fald ikke på en negativ måde, selv om vi så skal spille tre kampe på fire dage derefter. Nu kan vi lade batterierne op, eller hvad man siger, og selvfølgelig fortsætter vi med at træne, siger han – og burde som den håndboldnørd, han er, vel have slikket sig om munden i samme moment.

I møder Spanien i den første kamp…

- Det er et utroligt godt hold. Vi har revanche til gode efter kampen i Qatar, da de slog os ud, men nummer et er selvfølgelig først og fremmest at vinde kampen.

Se også: Spanien tager fire point med videre ved EM

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen