Ekspert: Dem sorterer Gudmundur fra EM-truppen

Sorteper: To spillere får i dag et prik på skulderen af landstræneren

Med Michael Damgaard på plads i truppen slap landstræner Gudmundur Gudmundsson tirsdag af med en af sine vel nok største bekymringer forud for EM-slutrunden i håndbold, der for Danmarks vedkommende begynder lørdag aften.

Truppen på 18 mand skal barberes ned til 16, og med Damgaards og Mads Christiansens mulige afbud som følge af skader mod Frankrig søndag, ville det have givet sig selv for islændingen. Men nu ser begge ud til at blive klar, hvorfor der skal findes to andre navne, der skal sies fra.

For den tidligere europamester Joachim Boldsen, der agerer ekspert for Ekstra Bladet under slutrunden, er det vakkelvorne forsvar et sted, hvor der skal sættes fokus på.

- Det er enten Alexander Lynggaard eller Klaus Thomsen, der ryger. Der er ingen tvivl om, at selvom de slet ikke spillede godt mod Frankrig, er det Henrik Toft og Henrik Møllgaard, der skal danne midterforsvaret under EM.

- Ingen tvivl. Derfor er det begrænset med spilletid, Lynggaard og Thomsen får, så man kan sige, at det spiller en mindre rolle, hvem der bliver sorteret fra, siger Boldsen og peger på, at Thomsens manglende kampform efter en skade, der har kostet ham et år udenfor banen, kan få betydning. Omvendt er BSV-profilen en fysisk stærk mand at have i truppen.

Mens Henrik Møllgaard er selvskreven, må Alexander Lynggaard belave sig på at se EM hjemmefra, mener Joachim Boldsen. (Foto: Lars Poulsen)
Mens Henrik Møllgaard er selvskreven, må Alexander Lynggaard belave sig på at se EM hjemmefra, mener Joachim Boldsen. (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Danmark undgår farlig russer til EM

- Jeg tror, det bliver Lynggaard samt en højre back. Og så kommer det an på stilen, om Gudmundur foretrækker Peter Balling eller Nikolaj Øris. Balling er hurtigere, mens Øris er mere stærk, siger Boldsen.

Lauge og Mikkel flyvende
Han er ikke fan af det, han så Danmark præstere mod Frankrig søndag, hvor de forsvarende europa- og verdensmestre på hjemmebane besejrede Danmark med otte mål. Han hæftede sig ved, at det var mange af de samme ting, der var udslagsgivende i EM-finalen for to år siden, der gik igen søndag.

Mod Frankrig var Mikkel Hansen helt menneskelig. Men Boldsen har store forventninger til backen, der regnes for en af verdens bedste spillere. (Foto: Lars Poulsen)
Mod Frankrig var Mikkel Hansen helt menneskelig. Men Boldsen har store forventninger til backen, der regnes for en af verdens bedste spillere. (Foto: Lars Poulsen)
 

- De er lysår foran os fysisk. Det var de også for to år siden. Og det når vi altså ikke at indhente på et par uger, siger Boldsen og griner med henvisning til, at Danmark kan rende ind i Les Bleus i semifinalen ved EM.

- Men så må vi slå dem på andre måder. Og her er vores angreb jo fremragende. Især Lauge og Mikkel har jo været flyvende, siger han, inden han igen slår over i snak om forsvaret, der alt andet lige er hovedpine nummer et med få dage igen.

- Vores 6-0-forsvar sejlede jo. Men det er sandsynligvis den vej, han (Gudmundsson, red.) tager. Det er den sikre vej, selvom jeg ville ønske, han prøvede noget andet. Det er det, de bygger videre på, tror jeg. Og så satser man hele butikken på Landin, der kan vinde kampe på egen hånd, selvom han jo også er afhængig af forsvaret.

Har du set Entrerrios' fremragende finte?

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen