Eksperten hylder Mikkel: Han er en leder

Ekstra Bladets ekspert dissekerer Tyskland og Sverige, der ikke bør have en chance mod formstærke Danmark med en bragende god Mikkel Hansen i front

Mikkel Hansen førte Danmark til sejr mod spanierne.

Den skulle være god nok!

Danmark er klar til semifinalerne ved EM i håndbold fredag aften - selvom vi mangler at spille to kampe mod Sverige og Tyskland.

Ovenpå sejren over Spanien søndag bør det simpelthen ikke kunne gå galt, hvis man spørger den tidligere landsholdsspiller Joachim Boldsen, der agerer ekspert for Ekstra Bladet under slutrunden.

Boldsen har set alle Danmarks kampe - og sågar alle Sveriges og Tysklands også, så han har et fint indblik i de to modstanderes spillestil og profiler. Sammenholdt med det, han så Danmark levere søndag (især efter pausen), betyder, at han nærer en stor tro på dansk succes.

- Det er en glad dansker, der sidder i Norge (han er ekspert-kommentator for norsk tv også, red.). Jeg tror 99 procent på, at vi kommer i semifinalen. Det kan hurtigt blive et sindssygt regnestykke, og så skal vi tabe til Tyskland. Men det gør vi slet ikke.

- Der er altid en risiko. Selvfølgelig er der det, men vi har en rigtig god chance, siger Boldsen fra sit hotelværelse.

Ser svært ud for Tyskland
Samtalen forløber samtidig med, at Tyskland officielt melder ud, at både Steffen Weinhold og Christian Dissinger blev så skadede mod Rusland søndag, at de ikke kommer i kamp mere denne turnering.

- Jeg synes, det ser svært ud for Tyskland. De skal genere Danmark, og det gør de ikke. Weinhold er ude, og det samme er Dissinger. Selvom de (Tyskland, red.) har gjort brug af mange spillere, vil det være noget af en bet for dem. Weinhold har været meget afgørende og leveret mange assists. Tilmed har han spillet en stor rolle defensiv. Og se på Dissinger. Alene i går hamrede ham dem jo ind efter behag.

- Selvfølgelig vil det have en betydning. Weinhold er den næstældste på det unge hold. Og rutine betyder meget.

Se også: Forrygende Landin: Spanske stjerner knust!

Håndbold EM 2016 - 24. jan. 2016 - kl. 23:51 Spansk klasse: Hylder Danmark efter nedsmeltning

- Men de kommer omvendt med det der...de har momentum og ungdommens gåpåmod. Der er ingen forventninger til dem, og de har allerede vist, at de kan give den gas ved EM. Faktisk ødelægger de det lidt for sig selv med ti dårlige minutter mod Spanien (spanierne gik fra 7-9 til 18-11 i 1. halvleg, red.), siger han og henviser til, at Tyskland derfor kom i mellemrunden med to point i stedet for fire og nu risikerer at ryge ud.

- De har stadig præsteret langt bedre end håbet på, og de spiller virkelig god håndbold. Blandt andet mod Rusland. Den kamp er noget af det mest underholdende med så mange detaljer, gode mål og god håndbold, jeg har set længe, fortæller Boldsen.

Han tror heller ikke meget på Sverige, der som Tyskland kommer med et yngre og mere urutineret hold end eksempelvis Danmark. Og han er ikke meget for at tale om den seneste turneringskamp mellem Danmark og Sverige - OL-kvartfinalenederlaget i London, hvor Danmark også var storfavorit.

Anderledes situation end ved OL
- Sverige kunne nå noget, da de mødte Danmark ved OL i 2012. Det kan de groft sagt ikke nu. Der er noget teoretisk OL-kvalifikation, men de kan derudover ikke nå noget ved EM. Det kan få en betydning. Samtidig skal Danmark vinde for at kunne afgøre det hele selv. Det er en anderledes situation, siger han.

Hansen, Landin og Eggert jubler, da sejren over Spanien er en kendsgerning. (Foto: Lars Poulsen)
Hansen, Landin og Eggert jubler, da sejren over Spanien er en kendsgerning. (Foto: Lars Poulsen)
 

Han er anderledes benovet over det spil, de danske spillere lagde for dagen, da det gjaldt mod Spanien.

- Det, der gør os til favoritter, er blandt andet, at vi rejser os, selvom det ikke kører. Det skete mod spanierne. Og en stor cadeau til Gudmundur. Han må have sagt noget til dem i pausen, for der skete da noget i 2. halvleg. Der kom mere tempo, angrebet lykkedes, og forsvaret så rigtig godt ud. Rigtig godt.

- Kodeordet her er tryghed. Hvad man skal gøre for sin sidemand. Spillerne finder stille og roligt ind i dem. Og så står Landin jo også fremragende. Han får dog i mange tilfælde hjælp fra forsvaret. Det hænger jo sammen.

Se også: Nøddesbo om fantastiske Landin: Espectacular!

- Og da Mensah ikke fandt fodfæste i angrebet, kom Damgaard ind. Han har ikke haft den store rolle de seneste par kampe, og så kommer han ind og leverer flot med tempo og gåpåmod, siger Boldsen og fortsætter med at uddele store buketter af roser til blandt andre Mikkel Hansen og Jesper Nøddesbo, der begge leverede fremragende indsatser i kampen.

- Især kunne jeg godt lide, at Mikkel jo tog styringen i de to timeouts i 2. halvleg. Han går ind og fortæller de andre spillere, hvad de skal gøre. Det ser spændende ud, og det fortæller også, at træneren ikke nødvendigvis behøver være på banen i en timeout.

- Det er en fed rollefordeling. Han viser fra start, at han er lederen og går forrest. Det er altså fantastisk, siger Boldsen.

Hvordan går det Danmark i mellemrunden?

Se resultat

Hvordan går det Danmark i mellemrunden?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

1 af 2 Mens Julen Aguinagalde ærgrer sig i baggrunden, jubler Casper U. Mortensen over en scoring i sejren over Spanien søndag aften. Danmark buldrer af sted ved EM. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen