EM-brøler: Danmark kokser mod Sverige

Danmark i enorme problemer mod Sverige og måtte nøjes med uafgjort - nu gælder det Tyskland, hvor Danmark kan ’nøjes’ med uafgjort

Få den hårde dom over danskernes indsats her

WROCLAW (Ekstra Bladet): Den svensknøgle kan sgu være svær at hitte nogle gange!

Danmark måtte nøjes med 28-28 mod Sverige i en superdramatisk kamp, som i dne grad burde have været vundet - men de blåblusede fightede for livet og OL-kvalificering, og så måtte Niklas Landin skuffet bøje ansigtet ned mellem knæene og brøle sin skuffelse ud.

Sverige var bagud det meste af kampen, men udlignede ni sekunder før tid. Jesper Nøddesbo sidste skud direkte på kassen blev bremset af den haste-indskiftede keeper Mikael Appelgren, og så var det i stedet for rå jubel en flok nedbøjede danske spillere, der måtte takke de mange danske fans i hallen

Nu skal Danmark mindst have uafgjort mod Tyskland onsdag aften - 20 timer efter, denne kamp sluttede! Semifinalen kan stadig glippe!

Hvis ikke lige præcis svenskerne, skulle have en vis sans for SNUS-fornuft, så ved man jo snart ikke…

Man kan i hvert fald konstatere, at Gudmundur Gudmundsson kamp for kamp bliver mødt med nye taktiske modtræk mod det danske artilleri. Svenskerne, der ellers vældig godt ka’ li’ at stå i forsvaret, strunke som træerne i en smålandsk birkeskov, gik aggressivt til værks med noget, der vel nærmest lignede en dobbelt semi-mandsopdækning af Mads Mensah og Mikkel Hansen.

Mads Mensah Larsen forsøger at vriste sig på skudhold (Foto: Lars Poulsen)
Mads Mensah Larsen forsøger at vriste sig på skudhold (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Ingen hjælp til Danmark: Spansk sejr i sidste sekund

Dynamit-Harry fra Rødby
Den udfordring løste islændingen på vanlig vis: Ud med venstrefløjen Anders Eggert og ind med dynamit-Harry fra Rødby, og da Danmark førte 15-10 tre-fire minutter før pausen, sad man jo stille og roligt på pinden og tænkte: Den elg er sgu pelset og klar til at blive hængt op i bagbenene, mens vi napper en lille dram og venter på, at blodet skal dryppe af.

Så løb Henrik Møllgaard ind i en hårdt dømt udvisning, som kastede voldsom meget rådvildhed af sig offensivt - og de rødblusede indkasserede hele tre svenske scoringer inden pausen.

Se også: Røde Møllgaard følte sig bortdømt

Den svenske krigere begik et utal af fejl og skød regulært forbi Niklas Landin - OG målet. Keeperen havde simpelt hen kun to redninger i første halvleg - den ene igen et straffe – men man kan selvfølgelig argumentere for, at det er svært at have parader, når kuglerne plaffer helt forbi det træskelet, der er meningen med det hele.

Danskerne har de seneste dage sat deres præg på miljøet i Wroclaws bymidte, hvor pilsnerne på fad udvalgte steder kan fås for fire zloty - hvilket vel svarer til syv kroner - og det er i hvert fald ikke på væske, de danske fans er gået ned.

Håndbold EM 2016 - 26. jan. 2016 - kl. 22:28 Karakterer: Kun to danskere strålede mod Sverige

Tænderklaprende omgang
De var også i stort numerisk overtal i den 113 år gamle hal, men hvis de efter pausen kom retur på pladserne i den tro, at de sidste 30 minutter skulle blive ren dansk paradekørsel på cruise control, så havde de gjort regning fuldstændig uden svenskerne.

Det blev i stedet en lettere tænderklaprende omgang, hvor Mikkel Hansen og Mads Mensah gang på gang blev fanget i de krogede svenske fangarme - eller skud blev nappet i paraderne.

Der blev gået hårdt til Michael Damgaard (Foto: Lars Poulsen)
Der blev gået hårdt til Michael Damgaard (Foto: Lars Poulsen)
 

Dynamitstangen fra Rødby gjorde igen en stor forskel, selv om Damgaard med turbo-aftrækket såmænd også blev nappet i paraderne et par gange. Tre solide pletskud – det ene med stående dobbelt afsæt – gav igen lidt ilt til de slidte hjerner.

Men svenskerne hang sgu fortsat på som nyudklækkede myg ved en midtsvensk skovsø i højsommeren. Så slog Mikkel Hansen og Michael Damgaard til igen. Hansen med sin femte scoring hamret ind, og kaptajnen fra Rødby-Krudtgarten løb sig blank via det venstre færgeleje og skruede bolden uden om Mikael Appelgren til 28-25 to minutter før slut.

Det burde jo have været det afgørende dolkestød, men pludselig blinkede måltavlen sgu igen om klippefast kontakt til den svenske granit ved 28-27, og skuffelsen blev monumental, da Sverige efter en time-out kunne udmanøvrere Mikkel Hansen og Co. med kampens sidste pletskud.

Skidt, skidt, skidt!

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen