EM gakgak: Derfor er Danmarks program så underligt

Tre hviledage har håndboldherrerne ikke prøvet før ved en slutrunde. Omvendt har de så kun 20 timer mellem to vigtige kampe. Her er forklaringen på det mærkelige kampprogram ved EM i Polen

Landsholdet får lov at vente. Først søndag skal de i aktion igen mod Spanien, som Joachim Boldsen vurderer således.

GDANSK (Ekstra Bladet): Har det europæiske håndboldforbund fået kålen helt galt i halsen, da de sammen med værterne fra Polen skulle planlægge slutrunden?

Danmark og Spanien – to af EM-favoritterne – har fået et kampprogram, der er så gakgak skruet sammen, at spillerne også er helt mystificerede.

- Det er sindssygt mærkeligt. Ej, det er virkelig mærkeligt. Det giver ingen mening på nuværende tidspunkt. Det bryder nok rytmen lidt, sagde højreback Mads Christiansen således efter kampen mod Ungarn.

Store konsekvenser
Og hvad værre er, så kan det få store konsekvenser. Danmark har efter den indledende pulje hele tre hviledage, inden de møder Spanien søndag. Derefter er der en hviledag, inden man på 20 timer skal spille mod både Sverige og Tyskland. Kampe, der kan blive helt afgørende for, om Danmark kommer i semifinale eller ej.

Det samme gør sig gældende for de spanske EM-favoritter, der dog har fire timer mere at løbe på end Danmark.

Håndbold EM 2016 - 20. jan. 2016 - kl. 22:55 Efter dansk festfyrværkeri: Her er Gudmundurs dom

Årsagerne er flere forskellige, lyder det fra EHF.

- Vi har først og fremmest strukket turneringen ud, så der er flere dage end ved forrige slutrunde. Det burde give mere hvile til spillerne, siger EHFs kommunikationschef JJ Rowland.

- Det har også givet mulighed for, at vi ikke skal lægge tre kampe om dagen. Det har været svært at lokke publikum til den tidlige kamp, og det har været svært for tv-selskaberne at få seere, når folk var på vej hjem fra arbejde, fortsætter han den velsmurte tale, som også er givet til TV2.

- Men er det ikke uhensigtsmæssigt, at Danmark skal spille en afgørende kamp om semifinalen 20 timer efter en kamp?

- Det er kampprogrammets natur. Det har vi ikke kunne forudsige fra starten af, siger Rowland.

Man kunne dog have en ide om, at det kunne ende sådan, for Spanien og Danmark er som regel blandt favoritterne, og det er netop de to gruppevinderes lod, at programmet ser sådan ud.

Programmets planlægning skaber undren i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen)
Programmets planlægning skaber undren i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen)
 

Polen spiller hver anden dag
I den anden halvdel af turneringen spiller værterne fra Polen. Og det er dem, der sammen med EHF har lavet planlægningen. Her arter det sig således, at man har en kamp præcis hver anden dag hele turneringen igennem.

- Der har også været mange skadesafbud og snak om det hårde program i klubberne. Er I ikke med til at forværre situationen?

- Vi har tilføjet to dage mere til slutrunden. Netop for at give spillerne med hviletid, siger Rowland, der ikke vil svare på det uhensigtsmæssige i Danmarks program.

- Vi har et møde efter EM, hvor vi evaluerer på disse ting.

Sverige, som primært kæmper om en OL-kvalifikationsplads i mellemrunden, har blot 18 timer mellem deres to sidste og vigtige kampe. De har indgivet en officiel klage for at få rykket kampen.

Danmark er i mellemrunden med fire point efter tre sejre. Første kamp er søndag kl. 20.30 mod Spanien. Derefter venter Sverige tirsdag kl. 20.30, inden det gælder Tyskland kl. 18.15.

Se også: Suveræne Frankrig gennembanker Hviderusland

Se også: Tip EM-holdets slutplacering og vind sexlegetøj

Håndbold EM 2016 - 21. jan. 2016 - kl. 07:02 Henrik Toft: Storebror er med på telefonen

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen