Forrygende Landin: Spanske stjerner knust!

Danmark slog efter en problematisk start Spanien 27-23, og nu er der en åben motorvej frem mod EM-semifinalerne

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

WROCLAW (Ekstra Bladet): L-A-N-D-I-N!

Hold dog helt kæft for et drama - og sikken keeperduel. Det kan godt være, alverdens eksperter priser Arpad Sterbik til håndbold-skyerne, og når manden, der for tiden er spanier, står med en parade-procent på 50 i en halvleg, jamen… så er det jo ren og rå verdensklasse.

Til gengæld kan man så også iskoldt konstatere, at ’lærlingen’ Niklas Landin er verdens absolut allerbedste næstbedste målmand…

Se også: Drama da Tyskland var lige ved at dumme sig

De danske tilskuere brølede taktfast navnet allerede i første halvleg, og efter pausen blev det sunget med store bogstaver.

Det hele kulminerede, da han køligt snuppede Valero Riveras straffekast på et tidspunkt, da spanierne i anden halvleg kun havde scoret fire gange efter 14 kasser inden pausen. Men Niklas Landin og et heroisk fightende forsvar tvang Spanien til en næsten kvarter lang scoringspause, så måltavlen pludselig skiftede fra 16-18 til 23-18!

Danmark vandt 27-23 over Spanien efter en nervøs omgang. Men de sejre er også tit de allersjoveste.

Se også: 40 i feber giver dansk særtilladelse til Spaniens-brag

Arpad Sterbik gjorde ellers grusomme ting ved de danske skytter kampen igennem. Det store skur har en enorm og fantastisk evne til at vade lige derhen, hvor Mikkel Hansen og de andre skytter valgte at skyde. Det var helt skidt i første halvleg, og da de to indskiftede fløje, Casper U. Mortensen og Hans Lindberg, brændte hhv. to og én helt frie i kontra.

Sterbik snupper et dansk forsøg fra højre fløj (Foto: Lars Poulsen)
Sterbik snupper et dansk forsøg fra højre fløj (Foto: Lars Poulsen)
 

Man ved, det kan blive en skidt dag på kontoret, når Mikkel Hansen galper op i frustration over sig selv, de andre - hele verden. Man aner også konturerne af noget grimt, når klasse-flækkeren brænder sine fire første forsøg, og det var bestemt ikke bare noget almindeligt jubelbrøl, han drev ud i hallen helt nede fra de sidste mikroskopiske fibre i mellemgulvet, da han endelig, endelig ramte plet.

Det var efter et heroisk dyk ind i feltet på jagt efter kuglen, som Anders Eggert helt blank i kontra netop havde brændt på den spanske keeper - og ja: Det var Arpad Sterbik, der stod derinde. Stor som en damptromle, og alene i kraft af sin fysik ser han frygtindgydende ud. Der er nærmest helt sort af Sterbik, når han klemmer sig ind mellem de tre stænger og stolper.

Anders Eggert overfor Arpad Sterbik (Foto: Lars Poulsen)
Anders Eggert overfor Arpad Sterbik (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Henrik Toft på vej ud af storebrors skygge

Anyway… De har jo prøvet det før. Man tør næsten ikke nævne VM-finalen og det grusomme nederlag i 2013, så det gør vi ikke! Men det var nu også tæt på imponerende, som de danske skytter var i stand til at skyde lige præcis der, hvor Sterbik iskoldt og roligt flyttede sine stænger og resten af den stadigt elastiske krop hen.

Spanierne var svækket af Gedeon Guardiolas skade. Dermed forsvandt den ene halvdel af det navnkundige tæskehold, hvor Jesper Nøddesbos klubkammerat Viran Morros er den anden. Morros, der med et skævt smil altid fastholder, at han yderst sjældent rammer modstanderne - han har bare store hænder…

Manuel Cadenas reagerede på skaden ved at dirigere sit forsvar frem i en ultra offensiv variant med terrieren Cristian Ugalde som indianer på jagt efter bolde, brudte løbebaner og til at sprede almindelig forvirring i det danske angrebsspil.

Det lykkedes!

Gudmundur Gudmundsson og hans stab har på intet tidspunkt talt højt om taktiske forberedelser på den mulighed, selv om det er set mange gange tidligere i historien, at et spansk hold - eksempelvis det gamle glamourøse Barcelona-mandskab - kendte 3:2:1- og 5:1-formationer til perfektion og med adskillige taktiske trick og kneb i detaljerne.

Se også: Verdensklasse af Danmark - se karaktererne

Men gassen gik fuldstændig ud under den spanske paella. De store drenge blev tævet igennem og brag til spilstop på spilstop i det, der kunne ligne håndboldens svar på en boksekamp over 15 omgange.

Spanien havde kun luft til ti!

Pludselig kunne Mikkel Hansen, Mads Christiansen, Henrik Møllgaard  og dynamit-Harry alias Michael Damgaard finde stregen, og Jesper Nøddesbo rullede sig ud med alt det fineste fra sit gevind-repertoire.

Det sluttede med dansk hævn for VM-nederlaget i kvartfinalen sidste år, og det er slet, slet ikke slut endnu. Danmark er snublende tæt på næste weekends semifinaler - EM-kurven fortsætter sin stejle optur, og det kan ende i en rigtig, rigtig sjov fest søndag i Krakow!

Interaktivt element

1 af 2 Danmark leverede et formidabelt comeback mod Spanien og hev en smuk 27-23- sejr i land efter at have været bagud 14-11 ved pausen (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen