Fransk stjernekeeper: Mikkel tænder mig

Den franske veteran- og klassemålmand Thierry Omeyer har ry for at være arrogant, men over for Danmark og Mikkel Hansen har han kolossal respekt

Thierry Omeyer bliver ekstra motiveret, når han møder en spiller af Mikkel Hansens kaliber, udtaler han. Det beviste han, da han for nylig pillede glansen af den danske stjerne. (Foto: Lars Poulsen)
Thierry Omeyer bliver ekstra motiveret, når han møder en spiller af Mikkel Hansens kaliber, udtaler han. Det beviste han, da han for nylig pillede glansen af den danske stjerne. (Foto: Lars Poulsen)

- Vi mødes nok igen i semifinalen, siger klassekeeperen Thierry Omeyer om klubkammeraten Mikkel Hansen og Danmark.

Han havde i dén grad krammet på Mikkel Hansen, da Danmark og Frankrig i søndags mødtes i den sidste test inden EM. Den interne PSG-duel i duellen vandt 39-årige Thierry Omeyer med længder, da Frankrig pryglede Danmark med otte scoringer.

Målmanden, der har en grum plan om at slutte af med VM-guld på hjemmebane om et år, når han lige har rundet de 40, lægger nu ikke for meget i den sejr:

- Vi spillede virkelig godt forsvar, godt angreb og scorede en masse mål mod Danmark i den sidste forberedelseskamp, som var vigtig for os. Vi ville vinde! Men vi ved også, det bliver noget helt andet ved et åbent mesterskab. Kampe mod Danmark er altid vanskelige, og kampen i Paris var kun en træningskamp, siger målmanden nådigt.

Han har ellers ry for at virke arrogant, men når det gælder Danmark, er respekten afgjort til stede.

Det var Omeyer, der havde hænderne over hovedet, og danskerne, der ærgrede sig, da holdene senest mødtes. Til EM tager vi revanche! (Foto: Lars Poulsen)
Det var Omeyer, der havde hænderne over hovedet, og danskerne, der ærgrede sig, da holdene senest mødtes. Til EM tager vi revanche! (Foto: Lars Poulsen)

Han er en top-spiller
- Kampen om medaljer bliver hård mellem en lang række stærke mandskaber, og Danmark, Spanien, et polsk hold på hjemmebane er stærke, så det bliver meget svært. Men først og fremmest skal vi koncentrere os om den indledende gruppe, siger Thierry Omeyer.

Frankrig har et helt arsenal af bagspillere på lazarettet: Navne som Kevynn Nyokas, Jérôme Fernandez, William Accambray, Timothey N’Guessan og Mathieu Grébille er alle definitivt ude af spillet, og Xavier Barachet er særdeles tvivlsom til en slutrunde, hvor Danmark og Frankrig er i hver sin halvdel.

- Danmark har stærke spillere på alle positioner. Hvis vi mødes igen, bliver det sikkert i en semifinale, så jeg håber da, vi møder Danmark igen. Og jeg håber selvfølgelig, resultatet bliver det samme som i Paris, siger Thierry Omeyer og griner.

Han er til hverdag klubkammerat med Mikkel Hansen – og glad for det. I søndags stod de over for hinanden, og det er den slags dueller, der for alvor tænder en målmand, der har vundet alt!

- Ja, jeg kender Mikkel. Han er en top-spiller, og det er altid vanskeligt at spille mod så stærk en skytte, men samtidig også en enorm motivation for mig, og sådan har han det med garanti også.

- I har kvalificeret jer til OL i Rio. Er EM ikke bare noget, der skal overstås?

- Vi har ikke det pres, at vi skal kvalificere os til OL, og derfor fokuserer vi lige nu kun på EM. Men vi har en masse skadede spillere, og vi bliver nødt til at tælle pointene efter de første tre kampe. Derfra kan vi vurdere, hvad mulighederne er, siger Thierry Omeyer.

Trods, at han var indlagt, og karrieren var i fare, formåede Lindberg at holde humøret højt, da han var indlagt. (Foto: Privat) Sport og Spil Lindbergs groteske skade: Karrieren var i fare

Se også: Pytlick hjem til familien - og de fynske kvinder

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen