Håndbold-boss undrer sig: Er det vores største problem?

Dansk Håndboldforbund kan ikke se problemet i at have forskellige farver på anførerbindet og undrer sig over behovet for at fokusere så meget på farver fra EHF's side

TV: Se Ekstra Bladets holdning til homo-skandalen i klippet her

GDANSK (Ekstra Bladet): Danmark er i Polen for at spille håndbold. Politiske ting påvirker man hjemmefra.

Sådan er den klare holdning fra næstformand i DHF, Danmarks Håndboldforbund, Carsten Grønmann Larsen.

Meldingen fra forbundet kommer ovenpå den homo-skandale, der har ramt EM i Polen, hvor Sveriges anfører Tobias Karlsson ikke må spille med sit regnbue-farvede anførerbind.

- Jeg kan ikke se noget problem i at have farver i anførerbind. Jeg kan sige så meget, at vi synes, det er underligt, at farver skal fylde så meget for EHF, når der måske var mere reelle problemer at se til såsom de mange skader, siger Grønmann Larsen til Ekstra Bladet med tanke på de mange afbud, der er til EM og den debat, der har kørt om de mange kampe for spillerne på klub- og landsholdsplan.

Danmarks anfører Nicklas Landin spiller ikke med anførerbind, og det danske landshold har ikke gjort det i ti år. I stedet har man fokus på, at der styr på de rette indershorts og trøjer, således at de også lever op til reglementet om ens og matchende farver. Det lover næstformanden, at der er.

Artiklen fortsætter under billedet

Tobias Karlsson med det nu forbudte anførerbind (Foto: Aftonbladet)
Tobias Karlsson med det nu forbudte anførerbind (Foto: Aftonbladet)
 

Arbejder ikke politisk hernede
Men i håndboldforbundet vil man ikke begynde at arbejde politisk med sagen for at få ændret reglerne, mens man er i Polen.

- De ting må vi påvirke hjemmefra. Det er ikke et issue for os nu. Vi er her for at spille håndbold, siger han og understreger, at man i DHF har dyb respekt for alles rettigheder.

- Sidste år var det i Qatar og nu er det i Polen, hvor der er pres på menneskerettighederne. Kan I ikke påvirke mere under slutrunden, hvor opmærksomheden er større?

- Vi vil ikke gå ind og arbejde politisk hernede. Vi vil ikke jagte sagen og gøre noget. Men på det generelle plan vil vi selvfølgelig vende sagen med EHF, da vi som sagt synes, det er underligt med den store fokus på farver, siger næstformanden.

Ekstra Bladets håndboldekspert under EM Joachim Boldsen er noget klarere i spyttet, når det kommer til homo-skandalen. Han kalder det blandt andet latterligt i artiklen, som du kan læse på linket herunder.
Boldsen som ekspert Håndbold EM 2016 - 15. jan. 2016 - kl. 12:26 Boldsen tordner mod amatøragtige EHF: Det er jo latterligt

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra EHF, der har lovet at vende tilbage i løbet af fredagen.

Den svenske anfører Tobias Karlsson var rystet over beslutningen, da det blev officielt torsdag. Det kan du læse mere om herunder
Se også: EM-bosser slår hårdt ned på homo-symbol

Se også: Danske homoer ærgrer sig over EM-forbud: Det er typisk

Se også: Skandale rammer håndbold-EM: Er det en joke?

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Se resultat

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Fakta: Sådan spiller Danmark

Lørdag den 16.1 kl. 20.15 mod Rusland (31-25)

Mandag den 18.1 kl. 20.15 mod Montenegro (30-28)

Onsdag den 20.1 kl. 20.00 mod Ungarn

Ekstra Bladet livedækker alle kampe med seneste nyt, brugerspørgsmål og kommentarer

TV2 har rettighederne til slutrunden i Danmark og sender alle Danmarks kampe på hovedkanalen, mens alle EM-kampe bliver vist enten på TV2 eller TV2 Sport

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen