Henrik Toft: Storebror er med på telefonen

Henrik Toft Hansen er jævnligt i kontakt med René, der kommer med gode råd og kigger på de næste modstandere - selv om han nu nok fulgte med i Danmarks kamp i aftes…

Storebror René Toft fulgte nok givetvis med i Danmarks kamp i går, der gik således.

GDANSK (Ekstra Bladet): Han plukkede bolde op i gulvhøjde og bowlede dem ind svævende i luften på randen af overtrådt - eller måske snarere ’overlagt’.

Og Henrik Toft Hansen delte håndmadder ud i en lind strøm på en aften, da stort set alt sad klinet sikkert fast i det danske håndbold-skab.

Se også: Ren luksus: Ekstra fridage og super-kampe venter Danmark

I Kiel sidder storebror René Toft Hansen uvirksom og genoptræner efter sin korsbånds-operation, og lillebror kan afsløre, at big brother er nogenlunde tilfreds med det, han ser…

- Nu har jeg ikke lige taget telefonen her efter kampen, men der er nok et par beskeder i indbakken. Jeg har haft en fin dialog med ham gennem turneringen, og det håber jeg da på, jeg fortsat her.

- Får du råd fra ham?

- Ja, vi har da snakket lidt om tingene, og han ser jo desværre også en utrolig masse håndbold i øjeblikket, så jeg er sikker på, han har set lidt på vore kommende modstandere. Jeg er sikker på, at hvis han lyst til at give mig et par råd og har overskud til det, så tager jeg selvfølgelig imod dem.

-  Så han tog den spanske spionvagt i aften?

- Haha, ja det kan godt være, det er dem, han har kigget på. Men jeg tror nu helt bestemt også, han har set vores kamp. Han sidder selvfølgelig derhjemme og følger med. Det er trist, det skal foregå foran fjernsynet, men sådan er håndbold engang imellem, og jeg er desværre begyndt at vænne mig lidt til, at han ikke er med os her i Polen.

Se også: Spanien tager fire point med videre ved EM

- Hvad er din fornemmelse efter denne præstation, hvor det vel er svært at finde så meget at brokke sig over?

- Det er sgu svært at finde minusser. Der var meget, der flaskede sig og gik vores vej. Vi var godt forberedt på Ungarn, og de kom ikke rigtigt med noget overraskende. Det er et godt hold, det fastholder jeg, men vi formåede at lukke dem fuldstændig ned allerede i første halvleg. At gå til pause med plus otte… Jeg havde sgu ikke på forhånd troet, vi kunne sætte os så hårdt på dem. De fik virkelig svært ved at lave mål, og de fik ikke så meget til at fungere - det synes jeg da er vores fortjeneste.

- I anden halvleg skulle vi bare gøre tingene færdige, og det formåede vi også, selv om der blev byttet lidt mål. Vi har stadig en god målscore med videre, og det er selvfølgelig også vigtigt.

Håndbold EM 2016 - 20. jan. 2016 - kl. 21:42 Mads Mensah forvirret: Jeg forstår ikke Ungarn

- Er det sådan en sejr, der får dig til at sige, at turen først slutter i Krakow?

- Nårh… Det ved jeg nu ikke. Den får mig til at tænke, at vi er godt på vej. Jeg har helt tiden ment, at vi har lagt lag på lag fra kamp til kamp, og i dag kommer der et rigtigt fornuftigt lag på i alle spillets facetter – både offensivt og defensivt.

- Nu venter Spanien, Sverige og Tyskland. Hvad siger din fornemmelse af mulighederne?

- Det er virkeligt gode modstandere, og det bliver rigtigt svært – sådan er det altid til et europamesterskab, og det er vi forberedt på. Så må vi fokusere på, hvem vi skal møde, efter tre hviledage. Spanien i den første kamp er jo et hold, vi kender rigtigt godt, men de kender selvfølgelig også os indgående.

- Det er vel jer, der har en sejr til gode?

- Ja, det kan man sige efter den sidste kamp ved VM i Qatar, som de uheldigvis vandt i de døende sekunder. Den er vi desværre nogle, der stadig kan huske. Jeg har ikke set så meget på Spanien under denne slutrunde, men det bliver helt afgjort en hård kamp.

- Hvordan har du det med tre hviledage nu?

- Ja, det er jo lidt specielt.

- Og vel næsten ærgerligt?

- Jow, men det kan man jo ikke rigtigt ændre noget ved. Vi må få det bedst mulige ud af det, og dem, der har lidt småskavanker, er selvfølgelig glade for det – andre vil jo bare gerne ind og spille med det samme og kan være lidt trætte af det.

- Og så ses vi også i Krakow, ikke?

- Haha. Jeg kan ikke stå og love noget som helst, men vi har fire point med videre, og det er vi selvfølgelig utroligt glade for.

FAKTA: Her er puljerne i mellemrunden

Programmet for mellemrundens gruppe II

Fredagens program: Sverige-Rusland, Tyskland-Ungarn.

Søndagens program: Spanien-Danmark (kl. 20.30), Tyskland-Rusland.

Tirsdagens program: Sverige-Danmark (kl. 20.30), Spanien-Ungarn.

Onsdagens program: Spanien-Rusland, Tyskland-Danmark (kl. 18.15), Sverige Ungarn.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen