Hostende Danmark slog Montenegro i neglebidende gyser

Danmark skulle bruge over 58 minutter på at bringe sig i front med to mål mod Montenegro, og EM har foreløbig budt på flere spørgsmål end svar

Mads Mensah og Rasmus Lauge jubler efter en dansk scoring i 30-28-sejren over Montenegro (Foto: Lars Poulsen)
Mads Mensah og Rasmus Lauge jubler efter en dansk scoring i 30-28-sejren over Montenegro (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Mjaeh… Mens man sidder yderst på den majestætisk røde plys-klapstol og roterer en anelse nervøst, kan man jo passende spekulere over, om noget menneske i denne verden er helt klar over, hvor det danske EM-mandskab reelt står henne.

Det kan godt være, de slog Montenegro 30-28 - men måden var sgutte specielt imponerende.

Til gengæld kan man roligt slå fast, at slutrunden bestemt ikke har været Mikkel Hansens store missil-show indtil videre. Syv forsøg til én scoring mod Montenegro - og den kugle havde keeperen såmænd også en svedig lab på.

Se også: Enorm EM-fuser for de spanske stjerner

Tilmed indledte den danske storstjerne med at snuppe et par gevaldige kogere i forsvaret mod Balkan-artisterne, der bestemt ikke havde tænkt sig at bruge kampen som en walk-over for at spare krudtet til den sidste og afgørende kamp onsdag mod Rusland – der, skulle man tro, vil(le) blive afgørende for den lille nations videre skæbne her i såvel Nord- som Sydpolen.

Det startede jo ellers som en højreorienteret fest med venstreorienterede afsluttere. Montenegrinerne hang som glubske hunde i halsen på Mikkel Hansen hver gang, han overhovedet antydede en eller anden form for bevægelse, og hullet i den modsatte side var sgu til at få øje på.

Møllgaard og Nøddesbo kæmper i forsvaret. (Foto: Lars Poulsen)
Møllgaard og Nøddesbo kæmper i forsvaret. (Foto: Lars Poulsen)
 

Mads Christiansen med tre og Lasse Svan med to stod alene for de første fem scoringer i et opgør, som de hvid-røde i starten førte med to – blot for at blive overhalet undervejs i første halvleg, så differencen var præcis den samme i modsat favør.

Se også: Se karaktererne: Eggert over dem alle

Henrik Toft bragede fuldstændig blank sine to første afslutninger lige i korpusset på keeperen, inden han fandt ud af at studse under målmanden – men vi fik i indledningen aldrig for alvor udnyttet det rum, der var bag et offensivt fjende-forsvar.

Det danske forsvar… Jamen, det sejlede vel ikke fuldstændigt. Men montenegrinerne kom alligevel forholdsvis let til hele 16 scoringer, og spillerne må have været ved at knibe overarmene til blods, når de så hvor let, de kunne bokse sig til plads.

Mikkel Hansen leverede flere vigtige scoringer men havde sine problemer undervejs. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen leverede flere vigtige scoringer men havde sine problemer undervejs. (Foto: Lars Poulsen)
 

Gudmundur Gudmundsson forsøgte hele tiden at piske bevægelse og fremdrift i forsvaret med hidsige løbeture langs sidelinjen og umisforståelige armbevægelser. Det hjalp i starten af anden halvleg, hvor det lignede det gamle billede: Modstanderne kører på et eller andet tidspunkt tør for benzin.

Se også: Rusland bag stor overraskelse i Danmarks gruppe

Og så tog fanden i en periode ved Mads Mensah med to pletskud og frispilninger – indtil han blev stækket af sin anden udvisning. Det hemmelige våben - Michael Damgaard - skød sig også i døden, og det hjalp intet, at David Bowie gjaldede ud i højttaleranlægget ved 21-21:

Let’s dance…

Montenegro lugtede blod, og når Jesper Nøddesbo på første afslutning kikser en skruebold, Hans Lindberg brænder fra fløjen – og Niklas Landin hverken får fat i stregafslutninger eller underhånds-missiler fra distancen, hvad har vi så?

Jo, en hårdt fightende og ansvarsfuld Mikkel Hansen på banen igen - og store Kevin Kam Møller i målet.

Gudmundur Gudmundsson fik rodet godt og grundigt rundet i værktøjskassen for at finde et eller andet, der kunne kitte styrken sammen. Offensivt fandt han gudskelov Mikkel Hansen – endelig. Defensivt… Jamen, er det ikke ham, der sidder skadet i Kiel?

Det her bliver ikke ved med at gå godt, og nok går turen i denne uge til Wroclaw - men der er bestemt ingen garantier for, at endestationen hedder Krakow, når man skal bruge 58 minutter og 26 sekunder af sit liv på at se Henrik Toft Hansen bringe Danmark i front med 30-28!

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen