I aften er det eksamenstid for lillebror

Den danske midterforsvarer Henrik Toft skal trække et stort læs mod Rusland i aften

Gudmundsson forklarer Henrik Toft, hvordan der skal dækkes op. I aften er eksamenstid. Foto: Lars Poulsen
Gudmundsson forklarer Henrik Toft, hvordan der skal dækkes op. I aften er eksamenstid. Foto: Lars Poulsen

GDANSK (Ekstra Bladet): Der er de seneste dage blevet arbejdet intenst på at skabe et solidt dansk forsvar, før det går løs i aften imod Rusland i en meget smuk hal i den polske havneby Gdansk.

Og der hviler et stort ansvar på skuldrene af Henrik Toft Hansen, som i fraværet af sin skadede bror, René, må påtage sig rollen som styrmand i det centrale forsvar.

Optaktskampene i Frankrig i sidste weekend var ikke den helt store succes rent defensivt, men Henrik Toft siger, at netop de opgør har givet holdet værdifuld erfaring.

- Jeg har da også sammen med de øvrige midterforsvarere genset kampen mod Frankrig et par gange. Vi skal blive bedre til at tvinge vores modstandere ud i nogle positioner, som passer godt til vores forsvar og vores målmænd. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan rette op på de fejl, vi lavede undervejs i den kamp i søndags.

Personligt var han heller ikke selv på toppen i Paris. Han kæmpede med en halsbetændelse, og først i går sluttede han en penicillinkur.

- Nu kan jeg mærke, at kroppen er ved at være på 100 procent igen, og ved de sidste træninger synes jeg, at vi klart har forbedret forsvaret.

Se også: Eksperter vender Mikkel ryggen: Du er ikke nummer 1

- I Frankrig havde I problemer med de mange overgange, som blev kørt imod jer. Hvordan får I tacklet det?

- Det er klart, at vi skal have minimeret antallet af overgange, og det gør vi ved at kommunikere bedre internt på holdet.

- Er du tryg ved det forsvar, som I stiller op med mod Rusland?

– Ja, det er jeg. Vi har en opgave, der skal løses, og vi ved, at vi skal lave flere frikast og skabe flere spilstop, så vi får brudt russernes rytme.

Henrik Toft kommer til at danne midterforsvar med Henrik Møllgaard. Det fremgik tydeligt af holdets sidste træning i går aftes i en lille hal i udkanten af Gdansk. Efter træningen blev forsvarseksperten Klaus Thomsen siet fra 17-mandstruppen og er således i sidste time blevet overhalet af Alexander Lynggaard.

Klaus Thomsen er først for nylig vendt tilbage efter en 14 måneder lang skadespause, og det var tydeligt at se under sidste weekends kampe i Golden League i Frankrig, at han mangler at få banket en hel del rust af.

Han har dog stadig mulighed for at deltage ved EM. Landstræner Gudmundur Gudmundsson har mulighed for at skifte tre spillere ud i løbet af turneringen.  

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen