Inden EM: Vi er gode til at finde på nye fejl

- Vi burde have vundet større, siger Rasmus Lauge efter storsejr over Norge – Gudmundur Gudmundsson mener, holdet er ved at være EM-skarpt

Michael Damgaard i kamp om svesken med norske Magnus Gullerud. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Damgaard i kamp om svesken med norske Magnus Gullerud. (Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): Der var i perioder udsalg i den ene ende – og knald-tilbud i den anden.

Rasmus Lauge er ikke så bekymret, selv om Danmark lukkede 30 kasser ind mod Norge:

- 34-30 er fint, selv om jeg nok synes, vi kunne have vundet større. Men selv om vi skifter en hel kæde i pausen, fungerede spillet jo super igen, og det synes jeg jo kan blive en helt stor styrke for os. Vi kan jo næsten sætte et helt nyt hold ind i hver halvleg – det ligner jo lidt ishockey.

- Er du ligeglad med, at de scorer 30 mål?

- Øh… Nej, det bliver jeg aldrig ligeglad med, men overordnet synes jeg, at vi godt nok laver mange fejl, men vi får også rettet dem fra gang til gang.

- Det tvinger hele tiden modstanderne til at finde på noget nyt, hvor vi så måske igen laver fejl – men  jeg synes, vi var fine til ikke at begå de samme fejl to gange i træk, siger han.

Se også: Damgaard smadrede Norge i mål-orgie

- Vi må også anerkende, at Norge er et dygtigt hold til mand-mand spil, og så bliver et forsvar som vores nogle gange lidt udsat, når vi ikke er helt afstemt og 100 procent vant til at spille på den måde.

Gudmundur Gudmundsson mener ikke, han har et forsvarsproblem - kun en opgave, der skal løses og bliver det. (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson mener ikke, han har et forsvarsproblem - kun en opgave, der skal løses og bliver det. (Foto: Lars Poulsen)
 

Landstræneren er heller ikke så bekymret:

- Jeg er tilfreds med mange ting. Vi spiller udmærket angrebsspil, kontraspillet i første halvleg var også meget godt, vi bruger mange spillere, og alle, jeg har set i dag, gjorde det fint. Vi fik i nogle faser eller perioder problemer i forsvaret, men det er noget, jeg er sikker på, vi kan forbedre. Det handler lidt om, at vi kommer lidt hurtigere til bold-siden, så vi bliver for udsatte i én-mod-én situationer. Det er det, vi skal arbejde med.

Er spillerne trætte i ben eller hoveder?

- Nej, nej, det har intet med det at gøre. Det handler kun om strategien, kan man sige, og så er modstanderne altså også dygtige – de er gode mand mod mand. Men jeg synes generelt, det var helt i orden. Vi scorer jo meget i første halvleg, og det var bestemt ikke nogen langsom kamp. Vi kørte jo løs på den hele tiden inden pausen og scorer 18 mål, så jeg er tilfreds med mange ting.

Se også: Trods storsejr: Vi mangler stadig et forsvar

- Men forsvaret er vel stadig et problem?

- Nej, det er ikke et problem. Det er bare en opgave, vi har nu.

- Hvad vil du teste mod Frankrig?

- Det har jeg ikke taget beslutning om endnu. Vi ændrer måske en lille smule og tænker over, hvem spiller hvor. Vi er lige ved at finde den rigtige konstellation, og nu får vi også Henrik Toft med igen, siger landstræneren.

Frankrig tabte i øvrigt 25-28 til Qatar i dagens anden kamp. Danmark møde værterne søndag kl. 16.

Se også: Griber ud efter EM-succes: Men kan ikke holde en tallerken

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen