Landsholdskæmpe: Ungarns træner tvang os på druk

Den tidligere landsholdskæmpe Claus Møller Jakobsen har set Talant Dujshebaev græde efter at have kostet en Champions League-pokal – og set ham hidse sig op, fordi spillerne ikke fejrede en titel med champagne

Det skal fejres! Lige så gal, han bliver, når det ikke går godt, lige så eksalteret bliver Dujshebaev, når hans hold vinder. (Foto: AP)
Det skal fejres! Lige så gal, han bliver, når det ikke går godt, lige så eksalteret bliver Dujshebaev, når hans hold vinder. (Foto: AP)

Når der er noget at fejre, skal der festes! Talant Dujshebaev er ikke kun til alvor, fortæller Claus Møller Jakobsen, der under EM arbejder for TV2 som ekspert i Krakow. Fra 2004 til 2006 spillede vestjyden i Ciudad Real

- Vi havde vundet den tredje titel i sæsonen – Copa Asbobal eller sådan noget - og vi spillere sad og småsludrede eller hørte musik, da han kom farende gennem bussen og skældte os hæder og ære fra, fordi vi ikke fejrede sejren.

- I har vundet. Hvorfor drikker I ikke champagne, råbte han. Derefter brølede han til chaufføren, at han skulle stoppe ved den næste tank, hvor han tvang os til at købe alkohol og drikke det, fortæller Claus Møller Jakobsen.

Se også: Slog dansk landstræner i skridtet: Nu mødes de igen

- Jeg blev ikke voldsomt overrasket, da jeg hørte om balladen i Polen. Han er jo en temperamentsfuld mand og udpræget vindertype, og nogle gange koger det bare over, siger Claus Møller Jakobsen.

- Jeg var så heldig at have ham som medspiller i min førte sæson og som træner i min anden i Ciudad Real. Han er, som han er, og jeg kan udmærket på tv se, at han engang imellem har lyst til at slå en eller flere af sine spillere ihjel.

- Men man skal også huske, at han faktisk er en sød, rar og blød mand – uden for banen. Jeg har ofte spist middag sammen med ham – ude eller hjemme hos ham.

Håndbold EM 2016 - 20. jan. 2016 - kl. 09:06 Modstander roser Mikkel: Sammenlignes med Messi og Ronaldo

Claus Møller Jakobsen har også set en knust Talant Dujshebaev. Ciudad Real havde i 2005 tabt den første finalekamp i Champions League med et mål hjemme til FC Barcelona, men førte længe med tre-fire stykker i returen.

- Iker Romero scorede på straffe for dem. Et legendarisk mål, fordi han havde hele hovedet bundet ind i gaze. Vi førte stadig med én, da Talant Dujshebaev pludselig syntes, han skulle redde hele verden og forsøgte et tåbeligt skud over tre mand – i stedet for at spille stregspilleren Rolando Urios, der stod helt blank med tre meter til hver side.

- Vi tabte på udebanemål, og jeg ved, det har forfulgt ham lige siden. Den tager han med sig i graven. Han sad forstenet med tårer i øjnene i omklædningsrummet bagefter. Året efter vandt vi så Champions League i hans første sæson som træner…

Som spiller havde hans ord også en vis vægt:

- Jeg husker, at vi løb i rundkreds og varmede op. På et tidspunkt stopper han og råber: ’Her lugter dårligt, hvem har sluppet en prut? Det er mangel på respekt!’

- Ham, der havde leveret, var ikke i tvivl om, at det var en rigtig dårlig idé – og det var ikke mig, siger Claus Møller Jakobsen og peger på paradokset:

- Han forlanger respekt – det skal han så også lige huske selv engang imellem…

Han er en hidsigprop, Ungarns landstræner Talant Dujshebaev. Men han er også en følsom og sød mand, fortæller Claus Møller Jakobsen, der har et indgående kendskab til brushovedet. (Foto: Lars Poulsen)
Han er en hidsigprop, Ungarns landstræner Talant Dujshebaev. Men han er også en følsom og sød mand, fortæller Claus Møller Jakobsen, der har et indgående kendskab til brushovedet. (Foto: Lars Poulsen)
 

Torsten Laen havde kirgiseren som cheftræner i Ciudad Real fra 2007 til 2009:

- Han er totalt dedikeret til håndbold. Det handler ikke om andet, og han tænker håndbold 24/7. Han er utroligt professionel, perfektionist, ønsker det sublime og er så krævende, at det slider folk op. Olafur Stefansson kunne ikke kapere mere efter fem sæsoner, fordi hans egen kreativitet led under al den styring, siger Torsten Laen.

- Da jeg hørte om sammenstødet i Polen, blev jeg overrasket – og så alligevel ikke helt. Hans vindervilje er enorm, og et af midlerne er psykologisk krigsførelse og talrige provokationer af modstanderne.

-  Jeg har aldrig oplevet håndgemæng med ham på bænken, men jeg har høre en masse højlydt energi blive ventileret. Det er klart, det kræver styring, når du skal håndtere 19 landsholdsspillere, hvoraf mange er verdensstjerner, siger fynboen.

- Sergej Rutenka og Uros Zorman skulle jo have nogen over nakken engang imellem, mens Didier Dinart og Olafur Stefansson ikke havde det behov, og det vidste han. Samtidig påtog han sig et enormt ansvar og stod altid på mål for spillerne og holdet. Han satte en ære i at beskytte os i forhold til præsident, bestyrelse og sponsorer, siger Torsten Laen.

- Hvorfor drikker I ikke champagne? råbte han, da Claus Møller Jakobsen og Ciudad Real havde vundet endnu et trofæ. I aften møder Ungarns skrupskøre succestræner Danmark. (Foto: Jens Dresling)
- Hvorfor drikker I ikke champagne? råbte han, da Claus Møller Jakobsen og Ciudad Real havde vundet endnu et trofæ. I aften møder Ungarns skrupskøre succestræner Danmark. (Foto: Jens Dresling)
 

Se også: Cheerleadere trætte af frelste svenskere: I krænker os

Se også: EM-værter holdt legestue: Polen ydmyger Frankrig

Håndbold EM 2016 - 19. jan. 2016 - kl. 21:09 Dansk EM-gåde: Her er forklaringen på Mikkel Hansens skæve start

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen