Langhårs-legenden imponeret af Danmark

Hvis der en svensker, man altid kan kende, er det Staffan Olsson med det kendetegnende lange garn. Svenskergarn. Og han kan lide, hvad han har set hos danskerne

Staffan Olsson er begejstret på Danmarks vegne (Foto: Zuma)
Staffan Olsson er begejstret på Danmarks vegne (Foto: Zuma)

WROCLAW (Ekstra Bladet): To verdensmesterskaber, fire europamesterskaber og tre OL-sølvmedaljer. Sveriges landstræner Staffan Olsson er om nogen en legende.

Nu forsøger han at rejse det svenske landshold, der så længe har haltet efter Danmark. Efter at have været en magtfaktor på den internationale scene gennem 90’erne, har vores svenske naboer måtte kigge misundeligt mod vest de seneste mange år.

Under dette EM er det dog ikke misundelse, men derimod med fuld respekt, at Olsson har nydt det danske spil.

- Danmark har gjort det fantastisk godt. Jeg så kampen i går (søndag), hvor de meget imponerende vandt. Det bliver en hård kamp for os, siger den langhårede træner, der især har været imponeret over forsvarsspillet, vores kvalitet i bagkæden og så Niklas Landin.

- Alle ved jo, han er en af verdens bedste. Vi håber ikke, han spiller godt mod os, griner han og kaster lovprisninger efter Hansens mål og assist-arm.

- Men vi lægger os ikke ned og giver op! Vi tager det som en herlig udfordring, kommer det fra svenskeren, der jagter OL-kvalifikationsplads i kampen mod Danmark, men også er afhængig af andre resultater.

Se også: Nyt skadeshelvede: Landin fatter det ikke

Mattias Andersson ligger nederst i klumpen af glade Flensborg-Handewitt-spillere efter Champions League-sejren i 2014 (Foto: AP)
Mattias Andersson ligger nederst i klumpen af glade Flensborg-Handewitt-spillere efter Champions League-sejren i 2014 (Foto: AP)
 

Også den dansk talende Kiel-fløj Niklas Ekberg er imponeret af Danmark. Især sejren mod Spanien fik Landins klubkammerat til slå øjnene op.

- Der tænkte jeg bare: de så kraftedme stærke ud, lyder det på stort set perfekt dansk, fra Ekberg, der kommer fra Ystad og har spillet i AG København.

Han glæder sig af åbenlyse grunde til at skulle spille mod Danmark.

- Det bliver fedt. Det er altid en sjove kampe at spille. Vi har mødt hinanden så mange gange og mange spiller sammen på klubhold. Vi kender hinanden rigtig godt. Forhåbentlig bliver det en rigtig god kamp, siger Ekberg, og bliver bakket op af Flensborg-spillerne Mattias Andersson og Tobias Karlsson.

Niklas Ekberg sammen med Mikkel Hansen i AGK-tiden (Foto: Ernst van Norde)
Niklas Ekberg sammen med Mikkel Hansen i AGK-tiden (Foto: Ernst van Norde)
 

- Det bliver virkelig hårdt. Det er en svær kamp, for Danmark er en af favoritterne til at vinde det her EM. Det har et komplet hold. Kampen mod Spanien viser Danmark hvilket komplet hold, de har, og hvor stærke de er. De er bagud i pausen og fortsætter bare. Danmark har så mange spillere, de kan skifte ud. Hvis det ikke fungerer for den ene, så skifter man ud. Det er en af grundene til, at de er favoritter, siger den 37-årige svenske supermålmand.

Foran Andersson i det svenske forsvar står muskelmanden Tobias Karlsson. Han har Danmark som favoritter til EM.

- Danmark har mere eller mindre spillet en optimal turnering. Vundet alle kampe. Præsteret bedre og bedre for hver kamp. De er i min bog favoritter og var det også på forhånd.

Tobias Karlsson kom i vælten inden EM begyndte, da han ville spille med regnbuefarvet anførerbind. Det måtte han ikke ifølge EHF (Foto: Aftonbladet)
Tobias Karlsson kom i vælten inden EM begyndte, da han ville spille med regnbuefarvet anførerbind. Det måtte han ikke ifølge EHF (Foto: Aftonbladet)
 

- Vores chancer er ikke store, men der er muligheder, og dem skal vi slås for. Så længe vi kan være med, skal vi blive ved og så får vi se, om det er nok, siger Karlsson, der blev kåret til bedste nordiske forsvarsspiller, da Ekstra Bladet udtog et 'Nordens Allstar'.

Se også: To danskere i eksklusivt selskab: Her er mediernes håndbold-yndlinge

Danmark og Sverige møder hinanden tirsdag aften kl. 20.30. Ekstra Bladet livedækker kampen fra kl. 20.00.

Se også: Irriteret svensk landstræner enig med Danmark

Julen Aguinagalde og Spanien oplevede en forfærdelig 2. halvleg mod Danmark søndag aften. (Foto: Jens Dresling) Håndbold EM 2016 - 24. jan. 2016 - kl. 23:51 Spansk klasse: Hylder Danmark efter nedsmeltning

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen