Nøddesbo om EM-exit: Vi fortjener en semifinaleplads

Jesper Nøddesbo ærgrede sig over, at sølle et nederlag kom til at koste semifinalepladsen ved EM i håndbold

Jesper Nøddesbo kunne dårligt begribe, at Danmark ikke udnyttede sine chancer til at komme i EM-semifinalen. (Foto: Lars Poulsen)
Jesper Nøddesbo kunne dårligt begribe, at Danmark ikke udnyttede sine chancer til at komme i EM-semifinalen. (Foto: Lars Poulsen)

Normalt siger man, at man ved et EM i håndbold i hvert fald kan tåle et nederlag og stadig gå videre fra mellemrunden.

Men det blev ikke tilfældet med Danmark i Polen. Det enlige nederlag i turneringen på 23-25 til Tyskland onsdag kostede en semifinaleplads i samspil med det uafgjorte resultat mod Sverige tirsdag.

Den bet var svær at sluge for stregspilleren Jesper Nøddesbo.

- Tomhed. Det er svært at sætte ord på det lige nu. Men jeg er meget skuffet. Jeg føler faktisk, vi havde fortjent en plads i semifinalen. Jeg synes, vi har spillet rigtig fint, og så taber vi en kamp, og så vi ude. Det gør ondt, siger Nøddesbo.

Se også: Spansk stjerne: Danmark har overrasket mig

Kampen mod Tyskland blev tæt hele vejen igennem. Danmark førte 23-21 med lidt mere end syv minutter tilbage, men siden scorede Danmark slet ikke.

- Jeg synes ikke, vi blev rådvilde. Vi vidste, hvad vi ville gøre og gik også mod mål, men de havde en målmand, der også ville lege med, og det blev svært, når vi ikke kunne score i de sidste syv minutter, siger Barcelona-spilleren.

I optakten til kampen har det været et stort tema, at tyskerne op til kampen havde tre døgn til at restituere, mens danskerne blot havde 20 timer. Det spillede også ind på resultatet, mente Nøddesbo.

- Jeg ved ikke, om det blev afgørende, men det blev en betydelig faktor. De havde klart bedre forudsætninger med to hele hviledage, men det skal vi ikke skyde skylden på. Vi må kigge indad.

- Vi brugte mange af de samme spillere i de to sidste kampe, og det sled. Men jeg skal ikke kunne sige, om det var derfor, vi ikke scorede i de sidste syv minutter, siger stregspilleren.

Håndbold EM 2016 - 27. jan. 2016 - kl. 21:31 Tysk landstræner: Ubegribelig planlægning kostede Danmark

Efter nederlaget til Tyskland kunne kun en russisk overraskelse mod Spanien sende Danmark i semifinalen. Det glippede, og Danmark runder nu EM af med en kamp om femtepladsen på fredag.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen