Nøddesbo om fantastiske Landin: Espectacular!

Jesper Nøddesbo påtog sig rollen som den, der skød hul på Arpad Sterbik

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

WROCLAW (Ekstra Bladet): Espectacular!

Når man beder Jesper Nøddesbo om at finde et passende tillægsord, der så nogenlunde dækker Niklas Landins indsats mod Spanien, er det, hvad man får.

- Jeg ved godt, det lyder spansk, men måske skal jeg bare sige spektakulær, siger Jesper Nøddesbo inde bag det tunge skæg og griner.

Han var selv om nogen manden, der med fem vanvittige afslutninger med gevind for alle pengene fik sendt Danmark på sejrskurs i anden halvleg, da holdet på fantastisk forsvarsarbejde tvang de spanske skytter i knæ – og langt om længe fik de rødhvide også skudt hul på den enorme spanske målmand Arpad Sterbik.

Se også: Dansk joker: Jeg har drømt om det, siden jeg var fire år

Han kender Jesper Nøddesbo til hudløshed fra tiden sammen i Barcelona, men han vil ikke påstå, at det kendskab var nogen fordel.

- Det er tit sådan – og det gælder i hvert fald med Sterbik – at hvis man tænker for meget, så går det galt. Så jeg gjorde det i hver situation, jeg følte var rigtigt i momentet – og mine fornemmelser holdt heldigvis stik, siger Jesper Nøddesbo.

- Synes du også, det så skidt ud i 1. halvleg?

- Troede du ikke på os?

- Æh, ved ikke helt - hvad tænkte du selv?

- At hvis vi ikke fik styr på vores forsvar, så ville det blive en utroligt kedelig kamp. For angrebsmæssigt tænkte jeg, vi nok skulle få skudt hul, for der blev trukket store veksler på Viran Morros i midten. Vi ligger og pumper på ham hele tiden, så det skulle nok komme. Det var mest vores forsvar, jeg var bekymret for.

Se også: Forrygende Landin: Spanske stjerner knust!

Utrolig stolt
- Vi begyndte at stole lidt mere på vores backs i forsvaret. At de kunne holde mand-mand selv, og på den måde fik spanierne ikke presset os så langt ned som i første halvleg, siger Jesper Nøddesbo, der scorede fem på fem – de fire i rap, da Danmark hentede og trak fra.

- Jeg tænkte, at der var nogen, der skulle gå forrest med at åbne ham i dag, haha. Så den tog jeg på mig, siger Jesper Nøddesbo lunt. 

- Er du imponeret over jer selv?

- Jeg er utroligt stolt af os. Det er utroligt vigtigt for vores stolthed og moral, at vi kan se, vi spiller en knap så god første halvleg forsvarsmæssigt – og så får det vendt og lukket ned i anden halvleg. Det er fantastisk, og det kan vi bruge i de kommende kampe.

- Da vi gik til pause tænkte jeg: Fuck mand! Der er alligevel nogle ting, vi skal have styr på. Det fik vi. Vi laver jo så benhårdt et stykke arbejde, og det er jo ikke kun i kampene. Var det en lille eksamen? Det kan vi godt kalde det. Men når vi kommer til semifinalen har vi taget et lille skridt videre til den helt store eksamen.

- Der er en pæn åben vej til semifinalen nu?

- Det er der, men igen… Vi skal vinde. Vi bliver nødt til at holde os til det, vi har vundet disse kampe på. Og det er bl.a. ydmyghed, siger Jesper Nøddesbo.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen