Nyt skadeshelvede: Landin fatter det ikke

Når Danmark onsdag møder Tyskland må de undvære to profiler oven i den perlerække af skader, de i forvejen har. For Niklas Landin rammer det ekstra hårdt på klubplan

Nilklas Landin er rasende under kampen mod Spanien, fordi forsvaret ikke fanger returer. Men dagen efter er han lige så meget rystet over de skader, der har ramt hans tyske holdkammerater (Foto: Lars Poulsen)
Nilklas Landin er rasende under kampen mod Spanien, fordi forsvaret ikke fanger returer. Men dagen efter er han lige så meget rystet over de skader, der har ramt hans tyske holdkammerater (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Det er en kæmpe fordel for Danmark, at Tyskland er uden to af de bærende kræfter, når der onsdag skal spilles afgørende kamp om semifinale.

Både kaptajn Steffen Weinhold og den høje back Christian Dissinger er ude i en længere periode (læs mere om de skader her). Men for den danske supermålmand Niklas Landin er det alligevel noget værre rod. Det til trods for, at det kan blive afgørende for de danske semifinale-chancer.

Til daglig er de tre nemlig holdkammerater i THW Kiel. Og den tyske storklub har været ekstremt hårdt ramt denne sæson oven på et vanvittigt program, hvor man stort set ikke har haft en friweekend og spillet hver tredje dag.

- Det er ikke så godt, siger Landin efterfulgt af lang tavshed, hvor det tydeligvis lige skal bundfælde sig, hvad konsekvenserne egentlig er, da Ekstra Bladet kan fortælle ham om længden på skaderne.

- Vi er alt for hårdt ramt. Så er der en spiller mindre. Og vi har ikke så mange at skifte ud med efterhånden.

- Kan man efterhånden fatte det?

- Nej, faktisk ikke. Vi kan jo nærmest ikke stille hold mere. Inden vi tog af sted, måtte vi jo også overveje, om man overhovedet kunne stille en start-syver, der var nogenlunde frisk. Eller om der var nogen, der måtte spille med en lille skavank. Jeg håber virkelig ikke, Dissinger også er ude i lang tid.

Egentlig var han højrefløj, men med sin alsidighed og sublime spilforståelse lykkedes det ham ofte at bryde igennem til scoring, uanset hvor på banen Jørgen Petersen befandt sig. (Foto: Polfoto) Sport og Spil Top 25: Her er alletiders bedste danske håndboldspillere

Christian Dissinger ligger skadet under kampen mod Rusland. Også han er ude i lang tid (Foto: Lars Poulsen)
Christian Dissinger ligger skadet under kampen mod Rusland. Også han er ude i lang tid (Foto: Lars Poulsen)

Det er alt for meget
Såvel René Toft Hansen som Patrick Wiencek er langtidsskadede med ødelagte korsbånd i Landins klub. Og med skaden til Weinhold røg dermed hele midterforsvaret, og nu er de tyske rekord-mestre altså også uden holdets farligste skytter i kampen for at holde trit med Rhein-Neckar Löwen i toppen af Bundesligaen – samtidig med Champions League-kampagnen.

De to skader kommer oveni Uwe Gensheimer, Patrick Groetzki og Michael Allendorfs skader og afbud til landsholdet forud for slutrunden.

- Hvad får det af betydning for vores kamp mod dem?

- Det får rigtig stor betydning. Jeg har ikke set så meget med dem, men som jeg kan forstå, så har Weinhold været deres drivkraft som anfører for holdet, så han betyder rigtig meget.

- På et hold, der i forvejen er meget ramt?

- Det må man sige. Og så tror jeg også, Dissinger spillede godt i går, kunne jeg forstå. Og har gjort det helt vildt godt for os i Kiel de seneste måneder.

- Hvordan lægger det i tråd med debatten om de hårde program og de mange skader?

- Det passer jo helt fint, at de bliver skadet, for vi har haft en helt utroligt program de sidste tre-fire måneder, hvor vi ikke har haft en friweekend og spiller hver tredje dag.

- Hvornår bliver det for meget?

- Det er alt for meget.

- Hvad skal man gøre?

- Det ved jeg ikke.

- Er det spillerne, der skal sige stop?

- Selvfølgelig er det spillerne.

- Det er vel landsholdet, det ender med at gå ud over?

- Det er altid landsholdet, det ender med at gå ud over. Også fordi det er ikke er der, din primære løn kommer fra. Du kan jo ikke bare sige stop i klubben og så regne med, at der kommer nok løn fra landsholdet. Det vil altid gå ud over landsholdet i sidste ende.

Den danske playmaker Thomas Mogensen fra Flensborg-Handewitt er en af de spillere, der har taget konsekvensen af det hårde program og meldt fra til landsholdet. Det fortalte han Ekstra Bladet i starten af sæsonen. Se hans mening om det vanvittige program i artiklen herunder.

Se også: Ny Champions League-struktur kan få voldsomme konsekvenser

Se også: Stop rovdriften på Mikkel og Co.

Trods, at han var indlagt, og karrieren var i fare, formåede Lindberg at holde humøret højt, da han var indlagt. (Foto: Privat) Sport og Spil Lindbergs groteske skade: Karrieren var i fare

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen