Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Røde Møllgaard følte sig bortdømt

Henrik Møllgaard og Michael Damgaard ærgrer sig over en dårlig dansk afslutning mod Sverige

Møllgaard var ikke helt tilfreds. (Foto: Lars Poulsen)
Møllgaard var ikke helt tilfreds. (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): - Skuffelse! Selvfølgelig er jeg skuffet, siger Henrik Møllgaard, der følte sig hårdt dømt af specielt den ene af kampens dommere.

Forsvarsgeneralen sluttede kampen i rød unåde efter sin tredje udvisning. Det var i øvrigt dén, Henrik Møllgaard fuldt ud kunne acceptere, mens de to første efter hans vurdering var ’noget skrammel’.

Håndbold EM 2016 - 26. jan. 2016 - kl. 22:16 EM-brøler: Danmark kokser mod Sverige

- Det var jo ikke en del af planen at spille uafgjort. Vi skulle jo bare have vundet i dag, så vi kunne gøre det lidt nemmere for os onsdag mod Tyskland. Vi går selvfølgelig også på banen mod dem for at vinde, men det havde selvfølgelig været en fordel at have de fire-fem mål med sig, som en sejr i dag havde givet, siger Henrik Møllgaard.

- Nu er der kun et resultat, der tæller: En sejr, siger vestjyden, der udmærket ved, at uafgjort i teorien også rækker.

- Vi fører med tre til sidst, og man må sige, de kæmper med næb og klør. Man må så bare konstatere, at min udvisning selvfølgelig koster, selv om vi starter med at score i undertal. Der bliver meget pres på os, og de er dygtige til at fange nogle løse bolde. Ja, det var sgu bare trist at afslutte sådan.

Håndbold EM 2016 - 26. jan. 2016 - kl. 22:51 Tør øjnene: Her er Danmarks vej i semifinalen

Føler du, I har dummet jer?

- Mjaeh, narj. Det synes jeg ikke. Vi fører selvfølgelig med tre til sidst, men set over hele kampen skulle vi have været dygtigere til at få det afgjort, så vi ikke står til sidst og kan se det tippe på grund af en udvisning. Jeg synes, vi i første halvleg viser, vi er langt bedre end dem – men så bliver kampen tæt, og vi får aldrig slået hullet, siger Henrik Møllgaard.

Danmark førte komfortabelt – troede man – med 15-10 kort før pausen, men endnu en udvisning kostede hele tre svenske mål i dansk undertal.

- På de tidspunkt havde jeg den fornemmelse, at vi sad fuldstændig på det og var ved at knække dem. Vi havde styr på spillet i begge ender, spiller fint angrebsspil og skaber gode chancer, vi lukkede ikke mange mål ind i forsvaret, og så er det skidt, de lige får momentum med til pausen, siger Henrik Møllgaard.

Han erkender blankt, at den sidste af hans tre udvisninger var helt i orden.

Se også: Noget lort! Svensk jubel over et vundet point

- Den var i hvert fald langt mere i orden end de to første. Jeg løber langt med Johan Jakobsson og giver ham et skub i afslutningen. Det må være okay. Det er jo lidt en chance, man tager i situationen. Hvis det havde været Laszlo Nagy, var han nok ikke faldet.

- Det er selvfølgelig en irriterende udvisning at få til sidst, for jeg synes, de to først er noget værre rod. Den ene af dommerne havde meget travlt og fik jo nærmest taget samtlige kendelser i kampen.

Hvad betyder denne oplevelse for den næste opgave?

- Jeg håber, det skærper os før kampen mod Tyskland. Det er kørt opad, opad, opad for os indtil nu, og det er ikke fordi, jeg synes det er fint at få en over næsen, men nu er vi pinedød nødt til at gå ud og vinde over Tyskland.

Håndbold EM 2016 - 26. jan. 2016 - kl. 22:28 Karakterer: Kun to danskere strålede mod Sverige

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen