Rusland bag stor overraskelse i Danmarks gruppe

De ungarnske favoritter tabte 27-26 til et meget tændt russisk hold

Ungarns Laszlo Nagy i rødt gik ned med sit hold mod Rusland. (Foto: Lars Poulsen)
Ungarns Laszlo Nagy i rødt gik ned med sit hold mod Rusland. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet) På forhånd var Ungarn udset til at være Danmarks hårdeste modstander i det indledende gruppespil  ved EM i Polen.

Ungarn lagde da også fornuftigt fra land i lørdags med en sikker sejr over Montenegro. Men i dag blev ungarerne taget på sengen af et veloplagt russisk hold, der søgte oprejsning efter nederlaget til Danmark for to dage siden.

Lidt overraskende deltog Ungarns helt store stjerne, den 34-årige Laszlo Nagy, ikke i angrebsspillet i kampens indledning. Han blev kun brugt i forsvaret, og det var nok en fejl. I hvert fald kom Ungarn hele tiden til at hænge bagefter de meget opsatte russere.

Håndbold EM 2016 - 18. jan. 2016 - kl. 18:33 Danmarks joker er en 109 kilo elegant playmaker

Og da Nagy endelig blev sluppet løs i angrebet, forivrede han sig og brændte indtil flere afslutninger.

Russernes større vilje viste sig især ved en situation i første halvleg, hvor de havde tre mand smidt ud. Alligevel formåede de at spille perioden 1-1.

Anderledes koldblodige var russerne, da de i en periode var seks mod fire. Den benyttede de til at trække fra, og ved pausen førte Rusland med komfortable 14-10.

De ungarske spillere fik nu heller ikke meget moralsk støtte i de første 30 minutter fra deres træner, Talant Dujshebeav, som skældte og smældte og heller ikke var bleg for at daske til dem.

En af forklaringerne på den gode russiske start er, at målmanden Victor Kireev stod en første halvleg med en redningsprocent på imponerende 52.

Og keeperen fortsatte med at levere mirakler i målet i anden halvleg. Ungarn var flere gange ved at få kontakt, men så stod Kireev igen i vejen.

Laszlo Nagy var kun en skygge af sig selv. Blot to mål blev det til i anden halvleg, og man får en fornemmelse af, at hans skudarm ikke er helt i orden. I stedet var det den iranskfødte Iman Jamali der stod for skuddene fra den ungarnske bagkæde. Men han bruger mange forsøg til sine mål.

Når Ungarn alligevel var ved at hente det tabte til sidst skyldtes det, at russerne fik gummiarm og havde flere nervøse afslutninger.

Den russiske sejr betyder, at Danmark med en sejr over Montenegro senere i aften er sikker på at gå videre til mellemrunden med mindst to point. Danmark møder Ungarn på onsdag i den sidste kamp i gruppespillet.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen