Sådan opfandt Gudmundur Danmarks dynamitduo

På vej til omklædningsrummet i pausen fandt landstræneren på at sætte Mikkel og Damgaard sammen

Da Michael Damgaard blev sat sammen med Mikkel Hansen kom der gang i angrebet. Foto: Lars Poulsen
Da Michael Damgaard blev sat sammen med Mikkel Hansen kom der gang i angrebet. Foto: Lars Poulsen

Wroclaw (Ekstra Bladet) Landstræner Gudmundur Gudmundsson glæder sig midt i forberedelserne til kampen mod Sverige stadig over sejren mod Spanien. For der er mange ting fra den kamp, som han kan tage med videre i turneringen.

Han vandt det taktiske slag mod sin spanske kollega, og han fik vist, at han kan bruge sine spillere i forskellige konstellationer og på flere forskellige pladser. 

Således nåede Mads Mensah at dække fire positioner i forsvaret, men det træk, der faldt mest i øjnene, var da han flyttede Mikkel Hansen ind som playmaker, og samtidigt brugte Michael Damgaard som venstre back. Det blev hurtigt til en dynamitduo.

Se også: Nøddesbo om fantastiske Landin: Espectacular!

Det var ikke en ide, som havde været en del af forberedelserne til kampen. Men da hverken Mads Mensah eller Rasmus Lauge fik det til at svinge som playmakere, ledte landstræneren efter nye løsninger.

- Hvornår fik du ideen?

- Det gjorde jeg på vej ud til pausen. Jeg fik tanken og besluttede straks, at det ville jeg gøre. Og det lykkedes fint. Vi spillede meget målrettet, ja faktisk spillede vi de samme tre, fire ting hele tiden, og det var nok. Nøddesbo kom jo også ind og hjalp os med mange mål. Han var meget bevægelig, og både Mikkel og Damgaard fandt ham på stregen.

- I vandt tabt land tilbage, men blev du egentlig overrasket over, at Spanien begyndte med et meget offensivt 5-1 forsvar?

- Neeeej, vi havde forberedt det. De havde selv meldt ud, at de måske var interesserede i at prøve 5-1 mod os. Vi havde haft et godt videomøde, hvor vi planlagde, hvad vi skulle spille imod dem, hvis de dækkede 5-1.  

- Alligevel valgte du at tage en timeout efter fem minutter, hvorfor det?

- Vi manglede intensitet i forsvaret. Mere aggressivitet. Vi tacklede ikke, og vi fik ikke fat i dem. Efter det kom vi godt ind i kampen, og der var mange gode forsvarsscener fra første halvleg. Det var ikke den bedste, men vi blev bedre og bedre.

Se også: Verdensklasse af Danmark - se karaktererne

. Du var ikke i pausen bange for, at I var ved at miste kampen?

- Nej, for der var så mange ting, vi kunne forbedre. Vi kunne dække bedre op, vi kunne afslutte bedre og vi kunne spille bedre angrebsspil. Og det gjorde vi så.

- Er du begyndt at tænke på, hvem du helst vil møde i en semifinale?

- Overhovedet ikke. Nu handler det kun om Sverige, og igen skal vi lykkes med næsten alt. Sverige er et stærkt hold, og de har spillet gode og meget tætte kampe. Vi skal have forsvaret til at fungere, og vi skal spille godt i angrebet.

- Får vi så set Mikkel Hansen og Michael Damgaard sammen igen?

- Det får vi at se. Jeg har ikke besluttet mig endnu.    

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen